• PRO TV
  • Despăgubiri jignitoare pentru doi frați care au stat 25 de ani în pușcărie pentru o crimă pe care n-au comis-o: „Nedreptate care nu poate fi corectată”

Despăgubiri jignitoare pentru doi frați care au stat 25 de ani în pușcărie pentru o crimă pe care n-au comis-o: „Nedreptate care nu poate fi corectată”

Despăgubiri jignitoare pentru doi frați care au stat 25 de ani în pușcărie pentru o crimă pe care n-au comis-o: „Nedreptate care nu poate fi corectată”

David și Robert Bintz, doi frați în vârstă de 69, respectiv 68 de ani, din Wisconsin (SUA), au fost acuzați în anul 2000 că au jefuit și abuzat o femeie, după care au ucis-o.

Crima s-ar fi petrecut cu mult timp înainte, mai exact în anul 1987, însă inițial nu au fost găsite probe care să-i lege pe cei doi de faptele șocante. Doar că, în timp ce David Bintz se afla în pușcărie pentru o altă faptă, el ar fi vorbit în somn, iar un alt deținut l-ar fi auzit că a confirmat că el și Robert Bintz au ucis-o pe Sandra Lison.

Cei doi frați americani erau oricum suspecți în acest caz, deoarece David Bintz s-ar fi certat cu victima în barul în care ea lucra. Iar după acest eveniment, Sandra Lison a dispărut și nimeni n-a mai văzut-o, până când trupul ei a fost găsit fără suflare într-o pădure.

Condamnați la închisoare pe viață pentru această crimă, David și Robert Bintz au fost găsiți nevinovați la aproape 25 de ani de când au fost arestați! Asta datorită Proiectului Great North Innocence din Minnesota, al cărui director juridic, Jim Mayer, a crezut în nevinovăția celor doi frați. Astfel, el a apelat la Centrul de Genealogie Genetică Investigativă evenimen(IGC), o organizație specializată în testarea ADN.

Datorită lui Jim Mayer, ADN-ul descoperit la locul crimei a fost verificat în baza de date, iar cel despre care s-a aflat că a ucis-o pe Sandra Lison este William Hendricks, un bărbat cu mai multe antecedente, care a murit în 2000, fix anul în care frații Bintz își primeau sentința!

„Sandra Lison își va găsi liniștea, pentru că adevăratul ucigaș este acum cunoscut. E datoria mea să respect legea și să semnez hotărârile care anulează condamnările ambilor inculpați și îi eliberează”, a spus judecătorul Donald Zuidmulder, care i-a eliberat la finalul lunii septembrie pe David și Robert Bintz.

Chiar dacă au stat nevinovați timp de 25 de ani în pușcărie, cei doi frați americani nu vor primi o sumă foarte mare drept despăgubiri din partea statului. Asta deoarece legea statului Wisconsin spune că persoanele care sunt condamnate pe nedrept primesc despăgubiri de 5.000 de dolari pentru fiecare an pentrecut în închisoare, dar nu mai mult de de 25.000 de dolari.

Astfel, fiecare dintre cei doi frați va primit doar 25.000 de dolari pentru timpul petrecut pe nedrept în pușcărie.

„Este o nedreptate care nu poate fi niciodată pe deplin corectată. Dar acum se pot bucura de libertatea care nu ar fi trebuit niciodată luată”, a spus Christopher Renz, avocatul lui Robert Bintz.

În speranța că îi poate ajuta cumva, Jim Mayer de la Proiectului Great North Innocence din Minnescrima

ota a deschis o pagină pe GoFundMe pentru a strânge mai multe fonduri care să-i ajute pe frații Bintz să-și refacă viața.

foto: Poliția Wisconsin

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni