• PRO TV
  • Cutremur în România resimțit în șase orașe! Când s-a produs și ce magnitudine a avut

Cutremur în România resimțit în șase orașe! Când s-a produs și ce magnitudine a avut

Cutremur în România resimțit în șase orașe! Când s-a produs și ce magnitudine a avut

Un nou cutremur s-a produs în țara noastră în noaptea de marți spre miercuri, potrivit raportului Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP)

A fost cutremur în noaptea de marți spre miercuri, la ora 23:59, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 122,5 km.

Conform raportului Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), seismul cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter a fost resimțit în mai multe orașe din apropiere, inclusiv 47 km sud-est de Brașov, 53 km sud-est de Sfântu Gheorghe, 57 km nord de Ploiești, 63 km nord-vest de Buzău, 80 km nord-est de Târgoviște și 85 km vest de Focșani.


Ce trebuie să faci în caz de cutremur

Rămâi calm: Panica poate duce la decizii pripite. Respiră adânc și încearcă să te concentrezi pe siguranța ta și a celor din jur.

Adăpostește-te sub o masă solidă: Dacă ești în interior, găsește un loc sigur sub o masă sau un birou robust. Dacă nu este posibil, stai lângă un perete interior, departe de ferestre și obiecte care pot cădea.

Stai departe de ferestre și obiecte grele: Ferestrele, oglinzile și obiectele grele pot deveni periculoase în timpul unui cutremur. Evită să stai în apropierea lor.

Pregătește un kit de urgență: Asigură-te că ai un kit de urgență care să includă apă, alimente neperisabile, medicamente, o lanternă, baterii și un radio portabil.

Foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni