• PRO TV
  • E doliu în lumea sportului! Unul dintre cei mai cunoscuți baschetbaliști din lume a murit la 58 de ani. Cauza decesului

E doliu în lumea sportului! Unul dintre cei mai cunoscuți baschetbaliști din lume a murit la 58 de ani. Cauza decesului

E doliu în lumea sportului! Unul dintre cei mai cunoscuți baschetbaliști din lume a murit la 58 de ani. Cauza decesului

Dikembe Mutombo, membru al Basketball Hall of Fame și unul dintre cei mai buni apărători din istoria NBA, precum și un ambasador global de lungă durată al baschetului, a murit la vârsta de 58 de ani.

Gallery

​E doliu în lumea sportului, după ce Dikembe Mutombo, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați baschetbaliști din lume, s-a stins din viață la vârsta de 58 de ani. Acesta suferea de o boală nemiloasă, care i-a adus sfârșitul într-un moment în care nimeni nu se aștepta: cancer cerebral.

„Dikembe Mutombo a fost mai presus decât viața. Pe teren, a fost unul dintre cei mai buni jucători defensivi din istoria NBA. În afara terenului, și-a dedicat viața pentru a-i ajuta pe alții.

Nimeni nu a fost mai calificat decât Dikembe să devină primul ambasador global al NBA. El era un filantrop în esență. A iubit ceea ce baschetul putea face pentru a avea un impact pozitiv asupra comunităților, în special în Republica Democratică Congo și pe continentul african. Am avut privilegiul de a călători în lume cu Dikembe și de a vedea de aproape generozitatea și compasiunea lui care încuraja oamenii.

Era mereu accesibil pentru evenimentele NBA – cu zâmbetul molipsitor, cu vocea lui gravă și cu mișcarea lui caracteristică din deget care l-a făcut atât de îndrăgit de către fanii baschetului din orice generație.

Spiritul neînduplecat al lui Dikembe continuă în cei pe care i-a ajutat și i-a inspirat de-a lungul vieții sale extraordinare. Sunt unul dintre numeroșii oameni ale căror vieți au fost atinse de inima uriașă a lui Dikembe și îmi va lipsi mult.

În numele întregii familii NBA, ofer condoleanțe soției lui Dikembe, Rose, și copiilor săi, prietenilor lui și comunității baschetbalistice globale pe care el a iubit-o și care l-a iubit înapoi”, a declarat Adam Silver, comisarul NBA, prin intermediul unui comunicat.

În urmă cu doi ani, familia lui Dikembe Mutombo povestea că sportivul primea tratament pentru cancer cerebral.

Foto: Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni