• PRO TV
  • Ce s-a întâmplat cu vila fraților Menendez, în care au avut loc crimele din 1989. După ce au fost condamnați pentru uciderea părinților, Lyle și Erik au pierdut toată averea

Ce s-a întâmplat cu vila fraților Menendez, în care au avut loc crimele din 1989. După ce au fost condamnați pentru uciderea părinților, Lyle și Erik au pierdut toată averea

Ce s-a întâmplat cu vila fraților Menendez, în care au avut loc crimele din 1989. După ce au fost condamnați pentru uciderea părinților, Lyle și Erik au pierdut toată averea

După ce cazul fraților Menendez a fost readus în atenția publicului, mulți se întreabă ce s-a întâmplat cu vila din Beverly Hills în care Jose și Kitty Menendez și-au găsit sfârșitul în august 1989.

Gallery

​Cine sunt frații Menendez

Frații Erik și Lyle Menendez și-au împușcat mortal părinții, Jose și Mary Louise „Kitty” Menendez, în casa lor din Beverly Hills, în 20 august 1989. În timpul proceselor lor, frații au susținut că și-au ucis tatăl din cauza abuzurilor sexuale repetate pe care acesta le-ar fi comis asupra lor.

​De cealaltă parte, procurorii au argumentat că motivația fraților a fost de a moșteni averea familiei lor. Jose era un director de succes în industria de divertisment de la Hollywood, iar la acea vreme averea familiei Menendez era estimată la aproximativ 14,5 milioane de dolari.

În 1996, frații au fost găsiți vinovați de crimă de gradul întâi și condamnați la închisoare pe viață. 

CITEȘTE ȘI:

​Casa în care au fost uciși Jose și Kitty Menendez

Jose Menendez a cumpărat conacul situat la 722 North Elm Drive din Beverly Hills pentru 4 milioane de dolari în 1988, cu un an înainte de crime. Lyle și Erik Menendez au folosit puști de vânătoare atunci când și-au împușcat părinții în livingul vilei impunătoare din Beverly Hills.

​Construită în 1927, vila în stil mediteranean are șapte dormitoare și nouă băi. Locuința cu etaj are o scară circulară spectaculoasă, podele din calcar italian, tavane înalte și o bucătărie impresionantă. Pe terenul vilei există, de asemenea, o piscină, un spa, un șemineu în aer liber, un grătar de dimensiuni mari, un teren de tenis privat și o casă de oaspeți. Mai multe poze cu vila fraților Menenedez AICI.

Pe lângă conacul din Beverly Hills, Josa mai deținea o casă în Calabasas, unde locuia mama sa, și un apartament în New Jersey.

Ce s-a întâmplat cu vila din Beverly Hills a familiei Menendez

Potrivit Realtor.com, conacul din Beverly Hills a stat pe piața imobiliară timp de câțiva ani după crime. În documentele judiciare obținute de Los Angeles Times în 1994, avocații proprietății au declarat că „brokerii și agenții imobiliari credeau că această casă are o «karma» negativă și trebuie evitată”.

Casa a fost vândută pentru mai mult de 3,6 milioane de dolari în 1991. Avocații au declarat că banii care au rămas după plata ipotecii și a costurilor de închidere au mers direct la Fisc.

În 1993, William Link. scriitorul de romane polițiste și unul dintre creatorii serialului Murder, ar fi achiziționat casa pentru o sumă nedeclarată. Directorul de telecomunicații Sam Delug a cumpărat-o apoi pentru 3,7 milioane de dolari în 2001. El ar fi renovat interiorul în 2002, dar a lăsat exteriorul neschimbat.

Autobuzele turistice continuă să treacă pe lângă conac, care este ușor vizibil de pe stradă și permite vizitatorilor să se bucure de o priveliște neobstrucționată a proprietății pe care mulți o consideră „blestemată”.

În martie 2024, Sam Delug a vândut casa pentru uriașa sumă de 17 milioane de dolari, după ce inițial o listase pentru aproape 20 de milioane de dolari. Potrivit Robb Report, proprietarii actuali fac parte dintr-o familie iraniană extrem de bogată.

Ce s-a întâmplat cu averea familiei Menendez

Din uriașa avere adunată de-a lungul anilor de Jose Menendez nu a mai rămas nimic. Sume uriașe au mers către onorariile avocaților și alte cheltuieli judiciare, ipoteci și taxe. În anul 1994, se raporta că 10,8 milioane de dolari din avere au fost deja cheltuite, cu doi ani înainte ca frații să fie condamnați definitiv la închisoare pe viață. (Mai multe poze în GALERIA FOTO de mai sus)

​După ce au fost găsiți vinovați de crimă, Lyle și Erik Menendez au pierdut accesul legal la avere. Potrivit legislației californiene, atunci când o persoană este ucisă, criminalul nu poate beneficia de moștenirea acesteia, chiar dacă este rudă directă.

Fotografii: Getty Images/ Profimedia Images

CITEȘTE ȘI:

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni