• PRO TV
  • A murit jurnalista Marina Dohi. Colegii îndurerați îi simt lipsa: „Pe învățământ era numărul 1 și a ajutat foarte mulți tineri ziariști”

A murit jurnalista Marina Dohi. Colegii îndurerați îi simt lipsa: „Pe învățământ era numărul 1 și a ajutat foarte mulți tineri ziariști”

A murit jurnalista Marina Dohi. Colegii îndurerați îi simt lipsa: „Pe învățământ era numărul 1 și a ajutat foarte mulți tineri ziariști”

Marina Dohi, o cunoscută jurnalistă din România, s-a stins din viață. Vestea au dat-o mai mulți colegi de breaslă, care au transmis mesaje de condoleanțe.

Marina s-a pensionat în anul 2020, după ce a lucrat mai mulți ani în redacțiile de la Evenimentul zilei, Libertatea, Click!, Rețete și Vedete. 

Gallery

Mai mulți jurnaliști au scris despre activitatea ei, exprimându-și admirația pentru omul bun și dedicat profesiei care a fost: „O veste neagră pentru mine, dar și pentru cei care au cunoscut-o. Dragii mei jurnaliști de la Evenimentul zilei, Libertatea, Click!, Rețete și Vedete am primit confirmarea că fosta noastră colegă, Marina Dohi a murit. Se pensionase în anul 2020, deci nu s-a bucurat prea mult de o viață mai liniștită decât cea de ziarist și nici pagubă statului n-a făcut. Să vă spun eu cât era de pasionată de jurnalism? Știți voi mai bine, căci ați lucrat cu ea. Pe Învățământ era numărul 1 și a ajutat foarte mulți tineri ziariști să se perfecționeze și să înțeleagă sistemul educațional de-a lungul istoriei de 30 de ani de „libertate” în „noua democrație”. Și-a încheiat misiunea jurnalistică alături de mine, în 2023, lăsând în urmă articole diverse pe site-ul Rețete și Vedete. Dumnezeu să o aibă în pază! Am să postez o fotografie cu ea tânără și cu o energie debordantă, din anii 90 când lucram la Evenimentul zilei și o alta din urmă cu câțiva ani, unde e alături de un alt mare dispărut, dragul meu coleg, jurnalist, poet și scriitor Ciprian Chirvasiu, a scris fosta ei colegă, Simona Ionescu, redactor șef la Evenimentul Zilei. 

Marina Dohi s-a luptat cu un cancer galopant, care a răpus-o pe 11 septembrie. Informația a fost confirmată de nepoata ei din Suceava, potrivit evz.ro.

​„O știu de când mă știu pe lume. O voce aparte, o privire de copil poznaș, o independență și ambiție de admirat. A facut facultatea târziu, când deja era jurnalist cu ani mulți în spate. 34 de ani și o lună a fost cea care m-a întrebat dacă știu cu ce se mănâncă jurnalismul când i-am spus în fața șevaletului, ca m-am decis asupra viitorului și ca asta îmi va fi calea. La un pahar de vorbă și de vin am vorbit în tihnă și mi-a spus ca întrunesc toate criteriile să fiu un jurnalist bun, dar ca îmi voi “scrânti” scrisul. Mi-e greu să vorbesc de azi la trecut de ea, cea care nu s-a vazut purtând vreun șort de bucătărie pe ea, care adora viața pe care o privea din singurătatea ei atât de asumată cu nonșalanța celui care se știe…trecător.
Azi mai spun încă o data unei hălci de copilărie, rămas bun, să ne revedem acolo, undeva, învăluite în fumul țigărilor “vorbite”. Rămas bun, Marina Dohi!”, a scris Andreea El Jisr Patrascu

„Redacția din Ceruri, tot mai "populată" de oameni buni...Odihnește-te în pace, Marina Dohi!”, a scris Petrișor Cana.

„Dumnezeu să o odihnească în pace! Un om conștiincios și serios încă din studenție...”;

Se sting colegii, rând pe rând...dar vor rămâne mereu cu noi, în gând! Drum lin spre ETERNITATE!”;

Acum două săptămâni, a murit jurnalistul Dragoș Tăbăran, cunoscut pentru activitatea sa la TVR.

Sursă foto: Facebook 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni