• PRO TV
  • Prințul Harry pleacă din nou singur într-o expediție în străinătate. Ce se întâmplă în căsnicia lui? Meghan Markle, tot mai absentă

Prințul Harry pleacă din nou singur într-o expediție în străinătate. Ce se întâmplă în căsnicia lui? Meghan Markle, tot mai absentă

Prințul Harry pleacă din nou singur într-o expediție în străinătate. Ce se întâmplă în căsnicia lui? Meghan Markle, tot mai absentă

Prințul Harry a planificat o nouă călătorie în afara țării, însă nu s-a menționat dacă Meghan Markle îl va însoți. Ducele de Sussex va călători în Lesotho și Africa de Sud la începutul lunii viitoare, după vizita sa din această săptămână la New York, unde a mers tot singur.

Gallery

​În Lesotho, Harry va participa la o reuniune cu lideri de afaceri, filantropi și reprezentanți locali, pentru a sprijini munca organizației sale caritabile dedicate tinerilor, Sentebale. În timpul pauzei de studii din 2004, Prințul Harry a petrecut două luni în acest mic regat din sudul Africii, iar această experiență l-a marcat profund, având atunci doar 19 ani.

În 2006, inspirat de acea călătorie și dorind să onoreze memoria mamei sale, Prințesa Diana, Prințul Harry a fondat organizația Sentebale (care înseamnă „nu mă uita” în limba Sesotho) pentru a ajuta copiii dezavantajați. Ultima sa vizită în Lesotho a avut loc în 2018, iar acum se va întoarce pentru a se întâlni cu Prințul Seeiso, co-fondator al organizației, și cu liderii locali și tineri activiști.

Grupul va vizita programele desfășurate de Sentebale în Lesotho, pentru a observa impactul acestora.

Prințul Seeiso a declarat: „Ne bucurăm enorm să-l primim din nou pe Prințul Harry, pe care îl numim cu drag ‘Mohale’, numele său regal Sesotho care înseamnă ‘războinic’. Acum, mai mult ca oricând, în fața provocărilor cu care se confruntă tinerii noștri din Lesotho, susținem energia colectivă a celor care cred în potențialul acestor tineri, fie ei locali sau internaționali.”

Fondată în 2006, Sentebale a început să opereze în Lesotho și s-a extins ulterior în Botswana. Organizația activează în patru domenii principale: îmbunătățirea stării de bine emoționale și sociale a persoanelor afectate de HIV, facilitarea accesului la servicii de sănătate și sociale, promovarea activismului tinerilor și dezvoltarea abilităților și mijloacelor de trai ale acestora.

După vizita din Lesotho, Prințul Harry și echipa sa se vor îndrepta către Johannesburg, Africa de Sud, unde vor avea întâlniri cu lideri de afaceri din sudul Africii, fundații și organizații active în sprijinirea tinerilor. Scopul acestor sesiuni este de a dezvolta strategii comune pentru a reduce decalajul digital și a asigura accesul tinerilor la sănătate, educație, antreprenoriat și oportunități de angajare.

Foto: Getty 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni