• PRO TV
  • Cum ne comportăm în caz de inundații? ISU a transmis mesaje de informare a populaţiei prin panourile electronice stradale - VIDEO

Cum ne comportăm în caz de inundații? ISU a transmis mesaje de informare a populaţiei prin panourile electronice stradale - VIDEO

Cum ne comportăm în caz de inundații? ISU a transmis mesaje de informare a populaţiei prin panourile electronice stradale - VIDEO

România intră sub alertă meteo! Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod portocaliu, valabilă pentru municipiul București și județul Ilfov, în perioada 29.09.2024 ora 08:00 – 30.09.2024 ora 10:00.

Fenomenele vizate vor fi caracterizate de ploi torențiale și abundente, respectiv intensificări ale vântului.

În Bucureşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis mesaje de informare a populaţiei inclusiv prin panourile electronice stradale.


Recomandările Poliției

Poliţiştii le recomandă şoferilor şi pietonilor să adopte o conduită preventivă în trafic, în condiţiile avertizărilor meteorologilor privind vijelii şi ploi torenţiale.

”Nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos şi păstraţi în mers o distanţă de siguranţă mai mare faţă de vehiculele din faţă. Folosiţi luminile de întâlnire indiferent de categoria de drum pe care circulaţi sau distanţa pe care o parcurgeţi, mai ales în condiţii de vizibilitate redusă. Asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare”, sunt alte sfaturi ale poliţiştilor.



Totodată, şoferii sunt sfătuiţi să nu conducă dacă au consumat alcool sau dacă sunt foarte obosiţi, întrucât oboseala la volan este la fel de nocivă ca şi conducerea sub influenţa alcoolului. În astfel de condiţii, creşte considerabil riscul de a adormi în timp ce conduc sau de a avea reacţii întârziate în situaţii extreme.

În condiţiile unui trafic aglomerat, pot apărea blocaje temporare, iar şoferilor li se recomandă să îşi păstreze calmul, să nu uite de politeţea rutieră şi să nu blocheze intersecţiile.



În plus, şoferii nu trebuie să parcheze maşinile în preajma copacilor, a clădirilor în stare precară sau sub cablurile de înaltă tensiune.

La rândul lor, pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.

Participanţii la trafic mai sunt sfătuiţi să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor care acţionează pentru siguranţa circulaţiei.

ISU recomandă cetățenilor următoarele măsuri preventive:

– pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;

– sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;

– închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii;

– evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ;

– urmăriți informările periodice transmise de autorități;

Foto ISU

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni