• PRO TV
  • Caz neobișnuit. Un bărbat a murit după ce a fost mușcat de un liliac

Caz neobișnuit. Un bărbat a murit după ce a fost mușcat de un liliac

Caz neobișnuit. Un bărbat a murit după ce a fost mușcat de un liliac

Un caz extrem de neobișnuit a avut loc recent, când un bărbat din Minnesota, SUA, a decedat din cauza rabiei, după ce a intrat în contact cu un liliac în luna iulie.

Potrivit Departamentului de Sănătate din Minnesota, acest incident este rar, având în vedere că anual mai puțin de zece persoane din Statele Unite mor din cauza acestei boli.

Bărbatul, în vârstă de peste 65 de ani, a fost mușcat de liliac în vestul statului Minnesota. Diagnosticul a fost confirmat pe 20 septembrie, în urma analizelor efectuate la un laborator din Atlanta. Autoritățile sanitare investighează acum dacă alte persoane au fost în contact cu virusul.

Acest incident subliniază importanța evitării contactului cu liliecii, deoarece mușcăturile lor pot fi aproape invizibile, având în vedere dimensiunea redusă a dinților. Rabia este o afecțiune gravă, provocată de un virus care afectează sistemul nervos central și care, în absența tratamentului, este aproape întotdeauna fatală.

Deși în SUA decesele cauzate de rabie au scăzut semnificativ de-a lungul anilor, cu aproximativ 70% dintre infecții provenind de la lilieci, este esențial să se protejeze animalele de companie și să se acționeze rapid în cazul unei expuneri.

Foto: Shutterstock 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni