• PRO TV
  • Alertă în România, după un nou atac cu drone la granița cu Ucraina! A fost emis mesaj RO-Alert

Alertă în România, după un nou atac cu drone la granița cu Ucraina! A fost emis mesaj RO-Alert

Alertă în România, după un nou atac cu drone la granița cu Ucraina! A fost emis mesaj RO-Alert

A fost emis mesaj Ro-Alert în noaptea de joi spre vineri, după ce dronele rusești au lovit teritoriul ucrainean aflat la granița cu România. Două persoane au apelat numărul unic de urgențe 112.

Alertă azi noapte în Tulcea. Locuitorii au primit mesaje RO-Alert prin care au fost avertizați că există posibilitatea ca din aer să cadă obiecte, în urma unui atac al Rusiei asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, foarte aproape de granița cu România.

„În cursul nopţii, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj RO-Alert pentru populaţia din zona de Nord a judeţului Tulcea după ce, structurile cu rol de apărare şi monitorizare a spaţiul aerian de frontieră au reperat un grup de drone care se îndreptau către ţinte de pe teritoriul ucrainean aflate la graniţă cu România. Astfel, mesajul transmis către populaţie, face un apel la calm, iar în cazul în care cad obiecte din spaţiul aerian, să respecte recomandările de adăpostire şi de autoprotecţie transmise prin mesajul RO-Alert.

De asemenea, zonele vizate de atacurile Federaţiei Ruse sunt pe teritoriul ucrainean, la mică distanţă de graniţa cu România şi astfel există posibilitatea ca anumite obiecte în urma ripostei armatei ucrainene să cadă pe teritoriul românesc. Facem încă o dată precizarea pentru liniştea comunităţilor din zona de Nord a judeţului Tulcea, dar şi celor ce ajung în zona respectivă ca turişti că nu sunt vizate ţinte ori zone de pe teritoriul României!”, transmite ISU Tulcea.

Două apeluri la 112 au fost înregistrate. O persoană a sunat pentru a cere informații, iar cealaltă pentru a raporta că aude explozii în zona de nord, pe teritoriul ucrainean.

Foto: Știrile PROTV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni