• PRO TV
  • (P) Ce semințe de gazon se folosesc în timpul sezonului rece?

(P) Ce semințe de gazon se folosesc în timpul sezonului rece?

(P) Ce semințe de gazon se folosesc în timpul sezonului rece?

Ce poate fi mai satisfăcător și mai relaxant decât să îți petreci timpul în curtea ta în care verdele gazonului îți oferă o atmosferă plăcută de primăvară indiferent de sezon? Dacă îți vei imagina acest scenariu, cel mai probabil că vei face din această poveste o dorință pe care vei dori să o îndeplinești cât mai curând!

Cu toate acestea, să ai un gazon mereu impecabil nu este un vis chiar atât de ușor de îndeplinit! Totul începe cu alegerea semințelor pentru gazon, iar despre acest pas ne propunem să discutăm în rândurile imediat următoare.

Mai precis, ne propunem ca în rândurile imediat următoare să îți spunem care sunt semințele de gazon care pot fi folosite în timpul sezonului rece. Și tu te întrebi asta? Continuă să citești articolul nostru pentru a afla răspunsul!

Este important să alegi semințele de gazon potrivite pentru sezonul rece?

Nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că alegerea semințelor de gazon reprezintă un pas cât se poate de important. Asta deoarece nu toate tipurile de gazon au capacitatea de a supraviețui și de a prospera chiar și în condiții de frig și îngheț, așa că alegerea corectă a semințelor pentru sezonul rece este primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când îți dorești un gazon impecabil.

Atât timp cât vei alege semințele de gazon potrivite, gazonul tău va prezenta o rezistență sporită la temperaturile scăzute, o creștere continuă precum și o regenerare rapidă primăvara. Sigur îți dorești să beneficiezi de aceste avantaje, nu-i așa?

Ei bine, trebuie să continui să citești articolul nostru pentru a descoperi care sunt tipurile de semințe pentru gazon potrivite pentru sezonul rece!

Ce semințe de gazon sunt potrivite în sezonul rece?

Dacă ai căutat semințe de gazon pe internet, cel mai probabil că ai observat deja faptul că există nenumărate opțiuni disponibile. Prin urmare, nu îți va fi ușor să alegi un tip de gazon potrivit pentru sezonul rece!

Ei bine, înainte de toate este esențial să te asiguri că semințele pe care le vei alege sunt potrivite pentru sezonul rece. De regulă, va exista o mențiune pe ambalaj în acest sens, așa că nu ezita să consulți toate detaliile de pe cutie.

De asemenea, verifică perioada de însămânțare. Dacă gazonul pe care îl cumperi îți permite să faci însămânțarea în perioada lunilor septembrie-octombrie, cel mai probabil că iarba care va crește ulterior nu va fi foarte afectată de temperaturile scăzute.

Există diferite soiuri de gazon care rezistă bine la temperaturile scăzute, precum:

Raigras peren

Dacă vei opta pentru semințele de gazon tip Raigras peren, cel mai probabil că gazonul tău nu va fi foarte afectat de către temperaturile scăzute. Rezistența în timpul iernii reprezintă de departe cel mai mare avantaj al acestui tip de gazon!

Este un soi care se poate semăna până toamna târziu, așa că trebuie să îl ai și tu în vedere dacă vei căuta gazon pentru sezonul rece.

Poa pratensis

Cunoscut și ca „floarea fânului” sau „iarba de Kentucky”, gazonul tip poa pratensis este adesea ales de către persoanele care își doresc un gazon care să facă față temperaturilor scăzute din timpul sezonului rece.

Mai mult decât atât, aspectul acestui gazon este foarte atrăgător, se regenerează rapid și se răspândește rapid.

Festuca roșie

În final, nu trebuie să uităm de festuca roșie, un tip de iarbă care face față cu brio nu numai în zonele cu temperaturi foarte scăzute, ci care se dezvoltă excelent inclusiv în zone umbrite și în cazul solurilor sărace.

Prin urmare, poate fi o opțiune de luat în considerare!

Există, așadar, diferite tipuri de semințe de gazon care se folosesc în timpul sezonului rece, așa că nu îți rămâne decât să analizezi fiecare opțiune în parte, iar raportându-te la condițiile și așteptările pe care le ai, să iei cea mai bună decizie. Sperăm că informațiile prezentate în acest articol ți-au fost de ajutor!

*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni