• PRO TV
  • Prima degustare de pâine din România cu sommelierul de pâine Lara Schütz, sub egida Asociației Femei pentru Femei de Viitor

Prima degustare de pâine din România cu sommelierul de pâine Lara Schütz, sub egida Asociației Femei pentru Femei de Viitor

Prima degustare de pâine din România cu sommelierul de pâine Lara Schütz, sub egida Asociației Femei pentru Femei de Viitor

One United Properties a găzduit prima degustare de pâine din România susținută de un sommelier de pâine. Lara Schütz este maestră în arta brutăriei, expert în analiza senzorială a pâinii, dar și sommelier de bere. Ea este primul sommelier de pâine român.

Una dintre cele mai importante misiuni ale Asociației Femei pentru Femei de Viitor este susținerea femeilor în drumul către pasiunile lor. Astfel, Asociația de decis să organizeze primul eveniment de acest gen din România alături de membrele Asociației într-una dintre cele mai exclusiviste locații din București, One Floreasca City.


Lara Schütz a decis să schimbe o carieră în management educațional cu o carieră în domeniul panificației. A urmat cursuri de calificare în Canada, Austria, Franța, dar și în Germania, unde de altfel a obținut și titlul de sommelier de pâine. La momentul absolvirii cursursului susținut de Akademie Weinheim din Germania, Lara Schütz fost cea de-a șaisprezecea femeie din lume care a obținut acest titlu certificat de statul german. In prezent ea desfășoară activități de consultanță pentru brutării în zona Europei Centrale și de Est.

Degustarea s-a realizat cu 4 tipuri de pâine de la Brutăria Artizanală Poftă de Pâine. Participantele au analizat sub ghidajul sommelierului fiecare tip de pâine, pornind de la povestea produsului respectiv, forma, coaja, mirosul, textura, miezul, profilul aromatic. Apoi au fost testate diferite opțiuni de pairing cu alte alimente, precum uleiul de măsline și crema de măsline Zaliari, dar și mierea cremă tartinabilă Honey Colonia, urmărindu-se modul în care percepția gustului pâinii se modifică în compania acestor produse premium.

Asociația Femei pentru Femei de Viitor susține femeile de azi, dar și femeile de mâine pentru a se dezvolta în mediul social, economic și de sănătate. Scopul Asociației este de a contribui la crearea unei comunitati solide de femei cu aspiratii sociale comune, dispuse să dezvolte abilitățile femeilor de astăzi, dar și să creeze un mediu propice pentru femeile generațiilor care vor urma. Credem cu tărie în ajutorul reciproc, în suportul necesar fiecăreia dintre noi, în aprecierea pentru lucrurile bine făcute și împărtășirea experiențelor în cadrul comunității.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni