• PRO TV
  • Lumi și Pyry vor fi trimiși înapoi în China. Motivul pentru care o grădină zoologică din Finlanda renunță la cei doi urși panda gigant

Lumi și Pyry vor fi trimiși înapoi în China. Motivul pentru care o grădină zoologică din Finlanda renunță la cei doi urși panda gigant

Lumi și Pyry vor fi trimiși înapoi în China. Motivul pentru care o grădină zoologică din Finlanda renunță la cei doi urși panda gigant

În ianuarie 2018, doi urși panda, Hua Bao și Jin Baobao, au ajuns în Finlanda, prima țară nordică care a primit o pereche de panda gigant din China. Finlandezii le-au dat poreclele „Pyry” și „Lumi” și timp de aproape 6 ani au fost vedetele Grădinii Zoologice Ahtari.

Deși urmau să petreacă 15 ani pe tărâmul finlandez, potrivit unui acord semnat între cele două țări, Lumi și Pyry vor ajunge mult mai devreme acasă.

Gallery

​Urșii Panda au ajuns în Finlanda în ianuarie 2018, la câteva luni după ce președintele chinez Xi Jinping a vizitat țara nordică și a semnat un acord comun privind protecția animalelor, scrie The Guardian.

Cei doi urși panda vor intra curând într-o carantină de o lună înainte de a fi trimiși înapoi în China.

Motivul pentru care grădina zoologică din Finlanda renunță la cei doi urși panda gigant

Reprezentanții de la Zoo Ahtari au dat vina pe inflație, dar și pe costurile de întreținere.

Grădina zoologică (care este o companie privată) a investit peste 8 milioane de euro (8,92 milioane de dolari) în instalația în care trăiesc animalele și se confruntă cu costuri anuale de 1,5 milioane de euro pentru întreținerea acestora, inclusiv o taxă de conservare plătită Chinei, a declarat directorul de la zoo, Risto Sivonen, pentru agenția de presă Reuters.

CITEȘTE ȘI:

​În ciuda eforturilor Chinei de a ajuta grădina zoologică, cele două țări au ajuns în cele din urmă la concluzia comună, iar urșii Panda se vor întoarce în China.

De la înființarea sa în 1949, Republica Populară Chineză a trimis panda în grădini zoologice din străinătate pentru a consolida legăturile comerciale, relațiile externe și pentru a-și îmbunătăți imaginea internațională.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI:

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni