• PRO TV
  • Chef Alexandru Dumitru și FoodFix lansează cartea digitală „Flavors of Singureni”

Chef Alexandru Dumitru și FoodFix lansează cartea digitală „Flavors of Singureni”

Chef Alexandru Dumitru și FoodFix lansează cartea digitală „Flavors of Singureni”

FoodFix Tech, platforma digitală ce oferă acces la conținutul creat de cei mai influenți chefi, patiseri și mixologi, anunță o nouă colaborarea cu unul dintre cei mai cunoscuți și respectați chefi din România, Alexandru Dumitru. Acest parteneriat oferă comunității de pasionați de gastronomie oportunitatea să descopere rețetele lui Chef Dumitru, care îmbină tradiția culinară românească cu autenticitatea și originile.

Cu ajutorul aplicației FoodFix, iubitorii de gastronomie vor avea ocazia să se bucure acasă de rețetele servite la Singureni Manor, prin intermediul noii cărți digitale „Flavors of Singureni” semnată de Chef Alexandru Dumitru. Această carte este o sursă de inspirație, fiecare rețetă reflectând conceptul „farm to table” și valorificând ingredientele locale. Urmărind pașii din video-urile lui Chef Dumitru, bucătarii amatori vor putea crea în propria bucătărie câteva dintre preparatele de la domeniul Singureni Manor, unde Chef Dumitru îmbină măiestria internațională cu pasiunea sa pentru gastronomia românească.

Alexandru Dumitru, numit în 2019 Bucătarul Anului în România de ghidul Gault & Millau, este recunoscut pentru stilul său unic, dedicat reinterpretării preparatelor. Și-a început cariera în Occident, lucrând ca bucătar în Berlin și California, iar în 2016 s-a întors în România, aducând cu el o viziune nouă despre fine dining. În prezent, este Executive Chef la Singureni Manor, unde continuă să exploreze și să redefinească gastronomia românească prin utilizarea produselor locale. Filozofia sa în bucătărie este „farm to table”, punând în valoare legumele proaspete, de sezon și culese direct din grădină.

Printre rețetele servite la Singureni Manor și incluse în carte se numără: Romanian Antipasti, Sorbet de Busuioc, Hribi uscați, Unt cu Leurda, Steak maturat cu compound butter cu trufe și multe altele.

De-a lungul carierei mele, am învățat să îmbrățișez proiectele provocatoare, care stimulează inovația și creativitatea. Platforma FoodFix exact asta îmi oferă: un cadru inovator de a-mi împărtăși cunoștințele și de a oferi o experiență accesibilă și interactivă și altor pasionați de bucătărie, dincolo de cei care vin la restaurantul unde gătesc. Este și o oportunitate de a arăta unei comunități mari de oameni cum ingredientele locale pot fi valorificate și cum poți face leușteanul sau hribii vedetele unui preparat de fine dining.”, declară chef Alexandru Dumitru.

FoodFix este o platformă digitală ce utilizează tehnologia avansată AI pentru a transforma rețetele video în ghiduri detaliate și interactive, facilitând crearea și lansarea cărților de bucate și a playlist-urilor de rețete personalizate. Cu o interfață user-friendly și funcționalități avansate, FoodFix reușește să transforme experiența de gătit și modul în care oamenii interacționează cu rețetele culinare online.

Mihai Găvan, co-fondator și CEO FoodFix Tech, adaugă: „Suntem încântați că Chef Alexandru Dumitru, un model de urmat nu doar în bucătărie, care a demonstrat mult curaj și inovație de-a lungul carierei sale, se alătură proiectului nostru. Acest parteneriat este o oportunitate foarte bună de a promova împreună ingredientele locale și de a oferi utilizatorilor FoodFix o privire mai cuprinzătoare asupra gastronomiei românești de fine dining. Cu siguranță, cei care îi vor accesa rețetele din noua lui carte de bucate digitală vor găsi inspirație și noi modalități de a folosi ingredientele în bucătărie”.

Noua carte de bucate va fi disponibilă curând în aplicația Food Fix. Pentru cei care vor să o cumpere la un preț și mai accesibil, se pot înscrie în Waitlist, accesând link-ul acesta: https://app.foodfix.tech/en/cookset/7bc8f9c9-f5f8-4b1d-9f3c-401b2dbb4f66/.

FoodFix Tech își propune să devină 'Spotify-ul artei culinare', oferind un singur loc ce conectează bucătarii amatori și profesioniști cu o comunitate vastă de oameni din întreaga lume. Utilizatorii au acces la rețete complete de la bucătarii preferați, incluzând informații detaliate despre ingrediente, specificații nutriționale și pași de preparare, într-o experiență simplificată și accesibilă.

Mai multe informații despre FoodFix se găsesc pe http://foodfix.tech.

Despre FoodFix Tech:

Fondată în 2022 în Londra, FoodFix Tech este o companie de tehnologie la intersecția inovației în materiale video și industria culinară. Misiunea noastră este de a transforma modul în care cunoștințele despre gătit sunt împărtășite și consumate pe piața globală. Dezvoltăm tehnologie avansată care permite creatorilor de conținut să își monetizeze eficient materialele video prin transformarea acestora într-un standard de „food knowledge” accesibil și atractiv. Aceasta tehnologie oferă utilizatorilor o experiență de gătit unică, permițându-le să învețe și să gătească alături de creatorii lor preferați. FoodFix Tech este dedicată să ofere soluții inovatoare care să aducă creatorii și iubitorii de gastronomie mai aproape, indiferent de locația acestora.

 

Despre Singureni Manor Equestrian Retreat și La Hambar

Singureni Manor Equestrian Retreat este o locație deschisă din pasiune pentru calitate și din respect pentru valori bine definite, pentru natură și relații autentice între oameni cu valori comune.

A fost  desemnat 3 ani la rând „Cel mai bun resort din România” la Top Hotel Conference & Awards , a fost inclus în 2023 în lista hoteluri recomandate de prestigiosul Ghid MICHELIN.

La Hambar este un restaurant de fine dining, deschis în ianuarie 2023 într-un fost grajd de pe domeniul ecvestru Singureni Manor. Conceptul de fine dining în vecinătatea cailor își propune să transforme experiența culinară într-o poveste autentică

Singureni Manor Equestrian Retreat este partener al programului de loialitate Flying Blue, oferit în România de companiile aeriene Air France, KLM și TAROM. Detalii despre această destinație unică în România găsiți pe www.singurenimanor.com.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni