• PRO TV
  • Ce datalii a aflat Derya, tânăra care își caută mama biologică în România. A fost crescută de o familie din Turcia și a aflat tot adevărul la 30 de ani

Ce datalii a aflat Derya, tânăra care își caută mama biologică în România. A fost crescută de o familie din Turcia și a aflat tot adevărul la 30 de ani

Ce datalii a aflat Derya, tânăra care își caută mama biologică în România. A fost crescută de o familie din Turcia și a aflat tot adevărul la 30 de ani

Derya își caută cu disperare mama biologică. După ce a aflat că este româncă, tânăra născută în Istanbul a postat un mesaj pe rețelele sociale, în speranța de a găsi un răspuns la cele întâmplate cu 30 ani în urmă. Chiar dacă a fost crescută de oameni cumsecade, care i-au dăruit afecțiune și un trai decent, Derya visează să-și cunoască rădăcinile.

Povestea fetei a emoționat mii de români, care au distribuit mesajul ei, în speranța că Derya își va găsi mama. 

Gallery

„Salutări din Turcia”, așa își începe povestea Derya.

„Deși am mari emoții în suflet, astăzi am să vă spun și eu povestea mea, o poveste incredibilă de viață care chiar pare ruptă dintr-un film. În anul 1994 soarta destinului meu a fost decisă de o româncă pe nume Nina, ea fiind o prietenă bună a mamei mele biologice.
Aceasta a vorbit cu cel care mai apoi mi-a devenit tată și au decis împreună ca eu să ajung în familia lui.
La naștere, mama mea biologică mi-a pus numele DERYA. În actele mele turcești figurez că sunt născută la data de 19 octombrie 1994 în ISTANBUL, dar în realitate în această zi am ajuns în sânul familiei mele, eu având deja o săptămână de viață.
După 30 de ani, atât de lungi in sfârșit tatăl meu adoptiv mi-a spus că de fapt eu am origini românești și că deși ei m-au tratat că pe o prințesă acum a sosit momentul ca eu să aflu adevărul.
Sincer, toată lumea îmi spunea mereu că sunt atât de diferită de familia mea, deși vedeam și eu acest lucru, niciodată nu am știut nimic până acum.
Din păcate știu numai că mama atunci avea în jur de 20 de ani și că numele ei începea cu "G", iar numele sorei mamei mele începea cu "L" și avea atunci în jur de 18 ani .
În seara zilei de 19 octombrie 1994 familia mea s-a întâlnit cu mama mea biologică pe o strada laterală FATIH VATAN din ISTAMBUL pe lângă parcul de distracții și de atunci am rămas cu ei.
Cam după o lună de zile, mama mea biologică a cerut familiei mele să mă revadă deoarece a decis să plece în România. Atunci s-au întâlnit într-o cafenea din cartierul CENNET din ISTBU, mama mea fiind foarte bucuroasă de evoluția mea, spunându-i că o să plece cu sufletul împăcat pentru că a văzut cu câtă dragoste mă creșteau părinții mei .
Am avut o viață minunată, mi-au daruit toatā dragostea lor necondiționată, tatăl meu, pe nume AHMET, fiind foarte înstărit mi-a dăruit absolut totul.
Astăzi îmi doresc să îmi cunosc mama biologică, să o strâng în brațe, să o ating și să o simt lângă mine măcar și pentru o clipă.

Știu că este foarte greu, aproape imposibil dar vă cer ajutorul tuturor românilor din România și nu numai, să DISTRIBUIȚI anunțul meu cât mai mult posibil poate ajunge și la mama mea.
Simt în sufletul meu că undeva într-un colț de lume, mama mea chiar așteaptă acest moment și chiar mă recunoaște în primele două poze, de aceea vă rog să mă sprijiniți, să mă susțineți și să mă ajutați, numai cu ajutorul vostru sunt convinsă că o să reușesc să o găsesc .
Probabil mai am frați, surori ar fi minunat ca să -i cunosc și pe ei.
Vă mulțumesc vouă, tuturor românilor care ajutați mereu aici și care faceți ca fiecare vis al unui copil adoptat să devină realitate!”, este mesajul apărut pe pagina de socializare 
The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României

Ce a reușit să afle Derya până în acest moment

Derya a revenit cu un alt mesaj în care a spus ce a reușit să afle, în speranța că acest lucru va ajuta: 

„Am aflat cā numele mamei mele era GINA, iar numele surorii ei - LEILA.
Mai avea o prietenā româncă care locuia în FATIH, LENA CETIN - căsătorită cu un turc -TACETTIN ÇETIN”, este mesajul tinerei. 

Reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară:

„Mai rar așa caz în care copilul își dorește să își revadă mama biologică, unii copii își urăsc mamele biologice. Ea a dorit să nu îi lipsească nimic și să nu sufere (mama biologică), nu a avut posibilități și de aceea s-a gândit la copilul ei, să aibă un viitor bun;

„Doamne, ce poveste. Poate reușiți să o găsiți pe acea doamnă ce a intemediat această adopție în Instambul, ea probabil știe mai mult. Este născută în spital și acolo cerute informații. Sper din suflet să-ți găsești familia!”;

„Ești superbă! Dumnezeu să-ți deschidă calea spre originea ta! Succes! Doamne ajută!”, sunt doar câteva reacții din partea românilor. 

Sursă foto: Facebook 

Citește și: 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni