• PRO TV
  • A murit Andrei Sever Mureșan, tenismen român renumit și om de afaceri milionar. Care este cauza decesului

A murit Andrei Sever Mureșan, tenismen român renumit și om de afaceri milionar. Care este cauza decesului

A murit Andrei Sever Mureșan, tenismen român renumit și om de afaceri milionar. Care este cauza decesului

Andrei Sever Mureșan, cunoscut ca fiind primul jucător român de tenis care a ajuns membru al ATP, a decedat la vârsta de 75 de ani, într-un spital din Franța.

Trupul neînsuflețit al lui Sever Mureșan va fi adus în țară, pentru a fi înmormântat la Câmpia Turzii, au precizat, în exclusivitate pentru Gândul, surse apropiate familiei fostului om de afaceri milionar.

Sever Mureșan a fost internat o perioadă într-un spital din România, dar la un moment dat, când starea lui s-a înrăutățit, membrii familiei au decis să îl transporte la o clinică din Dijon. El se afla deja într-o stare extrem de gravă, iar medicii din Franța nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Presa sportivă menționează că în luna iulie a anului acesta, Mureșan a fost internat în stare gravă la Spitalul Militar. Bărbatul de 75 de ani a suferit un accident vascular cerebral și a fost dus la Secția de Terapie Intensivă. Starea lui s-a agravat de la o zi la alta.

Pe rețelele sociale au început să curgă mesajele de condoleanțe din partea celor care l-au cunoscut. 

Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veșnice a lui Sever Mureșan: 

„A fost jucător al secției de tenis CS Dinamo și al echipei de Cupa Davis a României. Născut pe 23 octombrie 1948, Sever Mureșan s-a stins din viață noaptea trecută, în Franța, unde era internat după un AVC.
Sever Mureșan a fost absolvent al Institutului de Educație Fizică și Sport și a devenit campion național cu Dinamo în 1968, în proba de dublu. Doi ani mai târziu, ajungea primul jucător profesionist român membru al ATP, fiind convocat la echipa de Cupa Davis a României. Devenit om de afaceri, după 1989 a adus și organizat în țară cel mai mare turneu de tenis, Open Romania.
Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească”, este mesajul care a apărut pe pagina oficială a clubului. Mai jos a fost publicată o fotografie 

Foto arhivă: Sever Mureșan (al treilea din stânga) într-o grupă de vis la Dinamo, alături de Virginia Ruzici, Florența Mihai, Viorel Marcu, Radu Bădin, Irinel Santeiu, Bebe Almăjan și antrenorii Tudorel Bădin și Aurel Segărceanu


Cine a fost Andrei Sever Mureșan

- În martie 1991, a devenit cofondator al Băncii Dacia Felix, a doua bancă privată românească, care apoi a dat faliment din cauza mai multor credite neperformante.

- Andrei Sever Mureșan a fost persoana-cheie care a facilitat aducerea lui George W. Bush în România, la data de 23 noiembrie 2002.

- A pus bazele Grupului SM Invest, care, prin cele 50 de filiale și cei peste 6000 de angajați, avea să ajungă, în 1995, cel mai mare grup privat din România.

​Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni