• PRO TV
  • S-au dat drept Brad Pitt și au reușit să sustragă 325.000 de euro de la două femei! Victimele credeau că „au o relație sentimentală” cu starul de la Hollywood

S-au dat drept Brad Pitt și au reușit să sustragă 325.000 de euro de la două femei! Victimele credeau că „au o relație sentimentală” cu starul de la Hollywood

S-au dat drept Brad Pitt și au reușit să sustragă 325.000 de euro de la două femei! Victimele credeau că „au o relație sentimentală” cu starul de la Hollywood

Au crezut că se iubesc în secret cu Brad Pitt, dar de fapt au picat în plasa unor escroci. Poliția spaniolă a arestat cinci persoane acuzate că au înșelat două femei cu 325.000 de euro, dându-se drept starul hollywoodian Brad Pitt pe internet.

„Suspecții au luat legătura cu femeile pe o pagină de internet destinată fanilor actorului laureat al premiului Oscar și le-au făcut să creadă că au o relație sentimentală cu el”, scrie în comunicatul emis de Guarda Civil din Spania, potrivit The Guardian.

Membrii grupării s-au prezentat drept Pitt și le-au încurajat pe cele două femei care le-au picat în plasă să investească în diverse proiecte care în realitate nu existau.

O femeie, din regiunea sudică Andaluzia, a fost înșelată cu 175.000 de euro, în timp ce cealaltă, din nordul Țării Bascilor, a fost păgubită cu 150.000 de euro, scrie sursa menționată mai sus.

„Infractorii cibernetici au studiat rețelele sociale și le-au făcut un profil psihologic, descoperind astfel că ambele femei erau două persoane vulnerabile, lipsite de afecțiune și aflate într-o stare de depresie”, a declarat poliția.

„De asemenea, au folosit platforme de mesagerie instantanee pentru a schimba mesaje și e-mailuri cu cele două femei până când au ajuns în punctul în care au crezut că discută prin WhatsApp cu însuși Brad Pitt, care le-a promis o relație romantică și un viitor împreună”, se mai arată în comunicatul poliției.

Poliția a arestat cinci persoane în regiunea sudică Andaluzia, inclusiv presupușii lideri ai grupării.

Ei au percheziționat cinci locuințe în cadrul operațiunilor lor, confiscând mai multe telefoane mobile, carduri bancare, două calculatoare și un jurnal „în care erau notate frazele folosite de escroci pentru a-și înșela victimele”.

Din prejudiciul adus celor două victime, poliția a reușit momentan să recupereze 85.000 de euro.

Foto: Getty Images

CITEȘTE ȘI:

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni