• PRO TV
  • La 14 ani și-a ucis mama, apoi și-a chemat o colegă ca să-i arate cadavrul! Ce sentință a primit Carly Gregg, adolescenta al cărei caz a șocat America: „Era o fetiță dulce, dar în acea zi părea că a văzut un demon”

La 14 ani și-a ucis mama, apoi și-a chemat o colegă ca să-i arate cadavrul! Ce sentință a primit Carly Gregg, adolescenta al cărei caz a șocat America: „Era o fetiță dulce, dar în acea zi părea că a văzut un demon”

La 14 ani și-a ucis mama, apoi și-a chemat o colegă ca să-i arate cadavrul! Ce sentință a primit Carly Gregg, adolescenta al cărei caz a șocat America: „Era o fetiță dulce, dar în acea zi părea că a văzut un demon”

Cazul adolescentei din Mississippi, SUA, care și-a ucis mama la începutul acestui an a șocat o lume întreagă. Carly avea doar 14 ani când și-a împușcat mortal mama, apoi a încercat să-l omoare și pe tatăl ei vitreg, după ce aceștia aflase că ea consumă droguri. Carly, care a împlinit 15 ani după gratii, a fost condamnată la închisoare pe viață. Mai multe detalii înfricoșătoare au fost dezvăluite în timpul procesului.

„Ați văzut vreodată un cadavru?”. Aceasta este întrebarea șocantă pe care Carly Gregg, atunci în vârstă de 14 ani, i-a pus-o prietenei sale după ce a împușcat-o și a ucis-o pe mama sa, profesoara de liceu Ashley Smylie, în casa lor din Mississippi, la începutul acestui an.

Gallery

​Carly i-a spus prietenei să vină la ea, pretinzând că are o „urgență”, apoi i-a arătat acesteia cadavrul mamei sale.

În timpul procesului, care a durat o săptămână, jurații au auzit cum adolescenta a împușcat-o mortal pe Ashley Smylie, în vârstă de 40 de ani, cu un Magnum 357, pe 19 martie, când au ajuns acasă de la școala lui Carly, Northwest Rankin High School, unde mama ei era profesoară de matematică.

Mama lui Carly aflase că fiica sa consumă droguri

Procurorii spun că Carly și-a ucis mama după ce prietenul adolescentei i-a spus profesoarei despre dependența adolescentei.

„Din mărturia unui prieten, acesta era atât de îngrijorat de faptul că Carly fuma marijuana, atât de îngrijorat de faptul că era drogată și atât de îngrijorat de faptul că avea aceste telefoane cu cartelă, despre care mama ei nu știa, încât s-a simțit obligat să îi spună în acea zi”, a declarat procurorul adjunct Kathryn Newman, din Rankin County.

Când a ajuns acasă, Ashley Smylie a percheziționat camera lui Carly și a găsit marijuana. Câteva momente după a fost împușcată și ucisă de fiica sa.

Procurorii au descris-o pe Carly drept o criminală periculoasă. Ei au spus despre adolescentă că folosea mai multe telefoane mobile cu cartelă, avea stilouri în care ascundea marijuana, chiulea des de la școală avea și obișnuia să se automutileze.

După ce a împușcat-o pe mama sa, Carly l-a ademenit acasă pe tatăl ei vitreg, Heath Smylie, trimițându-i un mesaj de pe telefonul victimei: „Când vii acasă, dragă?”.

Când Heath a ajuns la casă, Carly l-a împușcat în umăr, iar bărbatul rănit a reușit să o imobilizeze și să-i ia arma.

O nouă înregistrare video cutremurătoare arată momentele dinaintea și de după crimă

Carly a fost filmată de camerele de supraveghere în timp ce se plimba prin casă înainte de a trage trei focuri de armă asupra mamei sale.

Adolescenta este filmată în timp ce se plimba prin casă și ținea ceva la spate, identificat ulterior ca fiind un pistol Magnum .357. La un moment dat, fata intră într-o cameră. După ce Carly dispare din peisaj, se aud trei focuri de armă și țipetele unei femei.

Carly se întoarce în bucătărie la câteva secunde după împușcături, ascunzând arma la spate, și ia telefonul mamei sale. Procurorii au susținut în timpul procesului că acesta a fost momentul în care Carly a folosit telefonul mamei sale pentru a-i trimite un mesaj tatălui ei vitreg.

​De asemenea, adolescenta i-a trimis un mesaj unei prieteni, pe care a chemat-o de urgență la ea acasă. Odată ce prietena a sosit, Carly ar fi întrebat-o „dacă a mai văzut vreodată un cadavru”, apoi i-a arătat trupul neînsuflețit al mamei sale și i-a spus că tatăl ei vitreg urmează. O oră mai târziu, o înregistrare video din garaj o arată pe Carly fugind după ce l-ar fi împușcat pe tatăl ei vitreg și s-ar fi luptat cu el pentru armă.

Carly a izbucnit în lacrimi în sala de judecată

Carly a izbucnit în lacrimi atunci când au fost prezentate în instanță imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale mașinii în care polițiștii l-au găsit pe tatăl ei vitreg plângând.

Heath este auzit spunându-le autorităților: „Ea și-a ucis mama! A încercat să mă împuște!”

Când tatăl vitreg al lui Carly, Heath, a depus mărturie săptămâna trecută, el a declarat că adolescenta nu își amintește nimic despre împușcături, scrie People. 

Nu am mai văzut pe nimeni așa, nici măcar în filme, nu era ea însăși și nu cred că m-a recunoscut”, a spus Heath.

El a spus că își amintește de Carly ca fiind o „fetiță dulce, dar că în acea zi părea că văzuse un demon sau ceva de genul ăsta”.

Ce scria Carly Gregg în jurnalul ei

Procurorii au prezentat juriului și un jurnal în care Carly ținea o listă scrisă cu cinci „convingeri”, printre care „nu există Dumnezeu”, „este în regulă să fii rău” și „nu ai nevoie de familie”.

Jurnalul a fost evaluat de un psihiatru legist, care a numit însemnările „foarte îngrijorătoare”.

Echipa de apărare a adolescentei a susținut că jurnalul prezintă imaginea unui copil bolnav mintal, care a detaliat în mod repetat cât de mult se chinuia.

În instanță, procurorul Michael Smith a spus că Carly „știa diferența dintre bine și rău”.

Nu există nicio îndoială că Carly Madison Gregg este cea care și-a ucis mama, pe Ashley Smylie”, a spus el în fața instanței.

„Nu există nicio îndoială că a încercat să îl ucidă pe Heath Smylie atunci când a îndreptat arma direct spre capul lui și a tras și l-a lovit în umăr. Și nu există nicio îndoială că ea este cea care a ascuns camera, falsificând astfel probele. Cerem să o găsiți vinovată pentru toate cele trei capete de acuzare, pentru că nu era nebună în momentul în care s-a întâmplat acest lucru. Ea știa exact ce face și cunoștea diferența dintre bine și rău”, a conchis procurorul.

Cu toate acestea, apărarea a îndemnat juriul să o declare nevinovată din cauza nebuniei.

„Nu a fost un copil rău. Acesta a fost un copil care se confrunta cu probleme semnificative de sănătate mintală”, a declarat avocatul apărării Bridget Todd în fața instanței. „Aceleași probleme de sănătate mintală care existau în familia ei și despre care știm că sunt ereditare. Acesta este un copil care a respectat medicația care i-a fost administrată, însă acea medicație, fără ca ei să își poată da seama în prealabil, i-a agravat simptomele”, a continuat ea.

Avocații fetei au susținut în instanță că aceasta se confrunta cu probleme semnificative de sănătate mintală și că în acea zi fatidică de 19 martie avea o stare de psihoză într-un episod de stres acut și „s-a pierdut în acea furtună”.

Psihiatrul Dr. Andrew Clark a declarat în timpul procesului că adolescenta se confrunta cu o criză de sănătate mintală în acea zi și că schimbările sale semnificative de dispoziție au fost agravate de medicamentele sale, deoarece auzea voci și avea probleme disociative.

„Apoi, mama ei a aflat că fuma marijuana”, a spus Clark. „Avea probleme de dispoziție, tulburări de alimentație, se tăia, auzea voci și avea dificultăți de somn”, a adăugat Clark.

La 12 martie, cu doar câteva zile înainte de crimă, Carly luase medicamente noi, despre care spunea că i-au agravat simptomele.

Înainte de proces, adolescentei i s-a oferit o înțelegere de 40 de ani de închisoare, dar a refuzat-o.

Ce sentință a primit adolescenta

După doar patru zile de mărturii, juriul a deliberat vineri, 20 septembrie, timp de două ore și au găsit-o pe adolescentă vinovată de uciderea mamei sale, vinovată de tentativa de ucidere a tatălui său vitreg și vinovată de falsificarea probelor.

La doar 15 ani, adolescenta își va petrece restul vieții în închisoare, fără posibilitatea eliberării condiționate.

Fotografii: Profimedia Images/ Youtube Law&Crime/ Rankin County Sheriff's Office

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni