• PRO TV
  • O femeie din Mureș a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung și sănătos păr. Trucurile la care apelează pentru a avea o podoabă capilară de invidiat:„Ieșitul la soare, la aer curat...”

O femeie din Mureș a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung și sănătos păr. Trucurile la care apelează pentru a avea o podoabă capilară de invidiat:„Ieșitul la soare, la aer curat...”

O femeie din Mureș a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung și sănătos păr. Trucurile la care apelează pentru a avea o podoabă capilară de invidiat:„Ieșitul la soare, la aer curat...”

Susanne Kalb Orels a intrat de două ori în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung și sănătos păr din lume. Femeia se laudă cu o podoabă capilară de invidiat.

Gallery

Cum își îngrijește Susanne Kalb Orels podoaba capilară

Românca Susanne Kalb Orels, născută în în satul Dedrad, comuna Batoş din Mureș, a intrat de două ori în Cartea Recordurilor Guinness pentru cel mai lung și sănătos păr din lume.

Aceasta s-a decis să împărtășească cu lumea secretele la care apelează pentru a avea un păr de invidiat.

Cine este Susanne Kalb Orels

Susanne Kalb Orels este de profesie cosmeticiană. Aceasta s-a mutat în Germania în anul 1990, iar în 2001 a obținut primul său record mondial, pentru cel mai sănătos păr, cu o lungime de 180 de centimetri. În 2002, ea a stabilit un al doilea record mondial, având părul de 194 de centimetri, cu 30 de centimetri mai lung decât înălțimea pe care o are.

„Având de mică pasiune pentru un păr frumos şi estetic, am decis să fac şcoala de cosmetică-coafură şi manichiură. Acest lucru m-a ajutat să îmi ating scopul pe care mi l-am propus, de a avea cel mai frumos, lung şi sănătos păr din lume. Pentru atingerea acestui obiectiv am avut nevoie de multă disciplină, ambiţie, seriozitate şi mult optimism pe care am reuşit să-l transmit şi mai departe oamenilor din jurul meu”, a spus femeia, conform stirileprotv.ro.

Susanne Kalb Orels a împărtășit secretele ei în cartea „Părul și recordurile mele. Secretul unui păr sănătos și frumos”, care a fost inițial publicată în germană, iar acum este tradusă și în română.

În cartea ei, femeia susține că părul lung poate fi spălat mai frecvent decât o dată pe săptămână. Mai mult, aceasta susține că alimentația joacă un rol foarte important în menținerea părului sănătos.

„Dacă vă referiţi la păr sunt multe greşeli pe care le putem face. Trebuie să vedem ce tip de păr avem, ce fel de şampoane cumpărăm, ce mască folosim. Alimentaţia este foarte importantă, nucile să nu lipsească şi pâinea neagră, fructe, tot ce avem în grădină. Totul ne face bine, nu numai părului, la tot corpul, fiindcă părul se hrăneşte din corp. Podoaba capilară este hrănită prin circulaţia sanguină. De aceea trebuie să periem părul în fiecare zi. Şi sportul este foarte important. Ieşitul la soare, la aer curat”, a mai adăugat ea.

Sursă foto: Instagram 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni