• PRO TV
  • Un neurochirurg care a fost în comă 7 zile susține că Raiul există și a explicat clar ce a văzut acolo: "Sunt conștient că sună incredibil, dar aceasta a fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”

Un neurochirurg care a fost în comă 7 zile susține că Raiul există și a explicat clar ce a văzut acolo: "Sunt conștient că sună incredibil, dar aceasta a fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”

Un neurochirurg care a fost în comă 7 zile susține că Raiul există și a explicat clar ce a văzut acolo: "Sunt conștient că  sună incredibil, dar aceasta a fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”

Eben Alexander, un cunoscut neurochirurg care a dedicat ani din viață studiului funcționării creierului, și-a schimbat complet perspectiva asupra existenței după o experiență profundă.

Până atunci, fusese convins că poveștile despre experiențe extracorporale și spirituale nu erau altceva decât halucinații.

Totul s-a schimbat însă dramatic când, în urmă cu câțiva ani, a fost diagnosticat cu o formă rară de meningită bacteriană, intrând rapid într-o comă profundă.

„M-am trezit într-o dimineață cu o durere de cap insuportabilă", povestește Alexander. În câteva ore, funcțiile superioare ale creierului său au fost complet întrerupte, iar medicii nu i-au dat aproape nicio șansă de supraviețuire. În timpul celor șapte zile de comă, deși corpul său era în stare vegetativă, conștiința sa a trăit o experiență extraordinară care i-a schimbat viziunea asupra vieții și a morții.

Unul dintre momentele cele mai emoționante ale călătoriei sale spirituale a fost întâlnirea cu sora sa biologică, Betsy, despre care nu știa că există.

„Am fost adoptat la naștere și nu mi-am cunoscut niciodată familia biologică. În căutările mele ulterioare, am aflat că sora mea murise înainte de a o putea întâlni. Însă în timp ce eram în comă, am reușit să mă întâlnesc cu ea în Rai”, relatează el în cartea sa.

În perioada în care creierul său nu manifesta activitate conștientă, Alexander descrie cum a explorat tărâmuri incredibile, dincolo de realitatea fizică.

El povestește despre un loc de o frumusețe nepământeană, cu peisaje luxuriante, râuri limpezi și ceruri în nuanțe intense.

„Am fost mereu sceptic în privința experiențelor de moarte clinică, dar locul în care m-am aflat era mai real decât orice am trăit vreodată pe Pământ”, mărturisește neurochirurgul.

În centrul călătoriei sale se află o întâlnire cu o femeie care i-a devenit ghid spiritual. Ea radia iubire și pace, iar mesajul pe care i l-a transmis a fost clar: „Ești iubit și prețuit pentru totdeauna. Nu ai de ce să te temi.”

Pe măsură ce Alexander călătorea prin aceste tărâmuri spirituale, medicii erau în pragul de a lua o decizie critică legată de susținerea funcțiilor sale vitale. Însă, în mod miraculos, după șapte zile, neurochirurgul și-a recăpătat brusc conștiința. „Nu-mi aminteam nimic din viața mea anterioară, dar știam exact unde fusesem”, povestește el.

Cea mai profundă parte a experienței sale a fost confirmată câteva luni mai târziu, când a văzut pentru prima dată o fotografie a surorii sale decedate, Betsy. Femeia care îl ghidase în timp ce era în comă era aceeași persoană din fotografie. „Șocul a fost copleșitor”, spune Alexander. „Aceasta a fost dovada incontestabilă a realității experienței mele.”

Relatarea sa ridică întrebări profunde ddespre ce se află dincolo de viață, subliniind că experiențele spirituale pot deschide noi orizonturi pentru înțelegerea noastră despre existență. „Sunt conștient că povestea mea sună incredibil", recunoaște el, „dar am renăscut, și nu sunt singurul care a privit dincolo de această viață.”

Foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni