• PRO TV
  • Două cutremure în România sâmbătă dimineață în zone diferite. Ce magnitudine au avut și unde s-au produs

Două cutremure în România sâmbătă dimineață în zone diferite. Ce magnitudine au avut și unde s-au produs

Două cutremure în România sâmbătă dimineață în zone diferite. Ce magnitudine au avut și unde s-au produs

Sâmbătă dimineața, România a fost zguduită de două cutremure cu magnitudini de 2,9 și 2,1, unul având loc în zona seismică Vrancea, iar celălalt în regiunea Făgăraș-Câmpulung.

Conform informațiilor oferite de Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP), în ultimele 48 de ore, țara noastră a înregistrat patru seisme.

Primul dintre cutremure a avut loc la ora 08:20, în zona Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 127,6 kilometri și a avut o magnitudine de 2,9. Acesta s-a resimțit la distanțe de 45 km de Buzău, 56 km de Ploiești, 65 km de Brașov și 72 km de Focșani.

Un al doilea seism, cu magnitudinea de 2,1, a fost înregistrat la ora 06:08 în zona Făgăraș-Câmpulung, județul Dâmbovița, la o adâncime de doar 5 km, fiind un cutremur de suprafață.

INFP a mai raportat și alte două cutremure produse vineri: unul în Vrancea, cu magnitudinea 2,3 la o adâncime de 126,4 km, și un altul în Galați, de 2,8, la o adâncime de 8,1 km.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,4 a avut loc luni, 16 septembrie, în zona seismică Vrancea. Mișcarea tectonică s-a simțit și în orașe precum București, Iași și Galați. ISU București-Ilfov a îndemnat populația să rămână calmă, avertizând că ar putea exista replici în perioada următoare.

Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la 52 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 54 km est de Brașov, 62 km nord-vest de Buzău, 70 km vest de Focșani și 72 km nord de Ploiești, cu o adâncime semnificativă .

Foto: INFP 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni