• PRO TV
  • Sophia Loren, la 90 de ani! Cum arată eterna divă a Italiei a cărei frumusețe a fost admirată de generații întregi: „Cele două mari avantaje cu care am venit pe lume au fost acelea de a mă fi născut înțeleaptă și săracă”

Sophia Loren, la 90 de ani! Cum arată eterna divă a Italiei a cărei frumusețe a fost admirată de generații întregi: „Cele două mari avantaje cu care am venit pe lume au fost acelea de a mă fi născut înțeleaptă și săracă”

Sophia Loren, la 90 de ani! Cum arată eterna divă a Italiei a cărei frumusețe a fost admirată de generații întregi: „Cele două mari avantaje cu care am venit pe lume au fost acelea de a mă fi născut înțeleaptă și săracă”

Mulți au spus despre ea ani la rând că este cea mai frumoasă femeie din lume! Ajunsă la 90 de ani, legendara actriță nu și-a pierdut din farmec și eleganță chiar dacă acum se deplasează cu ajutorul unui baston.

Cea supranumită „Marylin Monroe a Italiei”, laureată de două ori cu premiul Oscar, a împlinit 90 de ani în 20 septembrie 2024.

Gallery

​Eterna divă a Italiei a declarat în urmă cu câțiva ani într-un interviu pentru revista Today că frumusețea vine din interior: “Trăiesc pentru familia mea. Am cei mai frumoși nepoți din lume. Care e secretul meu? Sunt fericită! Trăiesc o viață minunată!”.

De-a lungul anilor, italianca a hipnotizat audiența cu rolurile sale magistrale, dar și cu frumusețea cu care a fost înzestrată.

„Cele două mari avantaje cu care am venit pe lume au fost acelea de a mă fi născut înțeleaptă și săracă”, este un citat celebru al Sophiei Loren.

A câștigat Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în filmul „Two Women

Născută la Roma in 1934, Sophia Loren, pe numele ei adevărat Sofia Scicolone, a avut parte de o copilărie grea. La 15 ani, a participat la un concurs de frumusețe, unde a câștigat titlul „Miss Eleganta” și l-a intâlnit pe celebrul producător de film Carlo Ponti, potrivit Pro Cinema.

În 1962 a fost prima actriță străină care a câștigat Premiul Academiei americane de film pentru rolul din „Two Women”.

Sophia s-a iubit toată viața cu Carlo Ponti, iar despre povestea lor de dragoste a curs multă cerneală. Și asta pentru că producătorul era însurat cu Giuliana Fiastri când îi declara iubire Sophiei.

​Ponti s-a căsătorit în 1957 cu Sophia Loren, cu ajutorul unei procure, în Mexic, dar justiția italiană l-a condamnat pentru bigamie.

Ponti a decis să ceară cetățenie franceză pentru a putea divorța de prima soție, pentru că la acea vreme divorțul era interzis în Italia. Cei doi s-au căsătorit din nou în 1996, iar Sophia a pierdut 2 sarcini până a devenit mama celor doi băieți Carlo Jr. și Edoardo, ambii actori și producători de film în prezent. Sophia Loren a mai primit un premiu Oscar pentru întreaga carieră în 1991.

A fost votată „cea mai naturală frumusețe din lume”

În 2006, Sophia Loren a fost votată „cea mai naturală frumusete din lume”. Un an mai târziu a fost protagonista unei ședințe foto îndrăznețe pentru celebrul calendar Pirelli. În ultimii ani, aparițiile ei pe covorul roșu au fost extrem de rare.

​Atunci când a făcut-o a demonstrat că încă este un etalon de eleganță și că deține secretul artei de a îmbătrâni frumos.

În urmă cu trei ani, Sophia Loren a pășit pe covorul roșu la gala de deschidere a Academy Museum of Motion Pictures, acolo unde a impresionat cu ținuta sa strălucitoare.

​Anul acesta, la sfârșitul lunii mai, paparazzi au fotografiat-o pe celebra actriță la un eveniment din Beverly Hills, California. (Vezi imaginile în GALERIA FOTO)

Presa străină scrie că Sophia Lorena va fi sărbătorită la un hotel de lux din Roma, în cadrul unei petreceri private, la care vor participa doar familia și prietenii apropiați ai actriței.

Foto: Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni