ß
  • PRO TV
  • De ce nu a fost pedepsit Mario Iorgulescu cu aproape 14 ani de închisoare, după ce a produs un accident mortal. Care a fost explicația judecătorilor

De ce nu a fost pedepsit Mario Iorgulescu cu aproape 14 ani de închisoare, după ce a produs un accident mortal. Care a fost explicația judecătorilor

De ce nu a fost pedepsit Mario Iorgulescu cu aproape 14 ani de închisoare, după ce a produs un accident mortal. Care a fost explicația judecătorilor

Procesul lui Mario Iorgulescu (28 de ani), condamnat la Curtea de Apel București la 13 ani și opt luni de închisoare pentru omor, va fi rejudecat. Fiul Președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a produs un accident rutier mortal în 2019.

Gallery

​Mario Iorgulescu era drogat și beat, când a omorât un bărbat în 2019 într-un accident de mașină.

După accident, el a plecat în Italia și nu a făcut nicio zi de închisoare.


Avocații lui au susținut: „un accident auto nu este omor”


Pe parcursul procesului, avocații lui Mario Iorgulescu au susținut că „un accident auto nu constituie infracţiunea de omor”. Ei au admis că fapta tânărului este, în schimb, „ucidere din culpă”. 

Diferența între cele două încadrări este enormă: închisoare de la 10 la 20 de ani pentru „omor”, iar în cazul „uciderii din culpă” pedeapsa este de la 2 la 7 ani, având în vedere că șoferul era sub influența alcoolului și a cocainei.

Motivarea Înaltei Curți privind rejudecarea cazului : „omorul e o acțiune, accidentul un eveniment”


Doi dintre cei trei judecători ai Înaltei Curți au acceptat recursul lui Iorgulescu arătând, practic, că fapta de care este vinovat acesta nu este omor. 

„Elementul material al laturii obiective a infracțiunii de „omor” constând în „uciderea unei persoane” poate fi reținut numai în condițiile în care fapta în sine relevă fără niciun dubiu o acţiune care are drept rezultat suprimarea vieţii unei persoane”, se arată în motivarea deciziei.

Omorul, spun judecătorii Lia Savonea și Adriana Ispas, presupune „o acţiune (sau chiar inacţiune), care trebuie să fie îndreptată asupra victimei.” În schimb, un accident rutier este definit ca fiind un eveniment. „Un eveniment este, în sine, fortuit, şi nu voit, are caracter imprevizibil”, se mai arată în motivare. 

”În esență (...) săvârşirea accidentului auto din data de 08.09.2019 nu întruneşte elementele de tipicitate ale infracţiunii de omor. Înalta Curte apreciază că (...) infracțiunea poate fi reținută numai în condițiile în care fapta în sine relevă fără niciun dubiu o acţiune care are drept rezultat suprimarea vieţii unei persoane”, notează judecătorii.

Află mai multe detalii pe stirileprotv.ro

Sursă foto: Știrile PRO TV, rețelele sociale

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni