• PRO TV
  • Expoziția Young Blood 3.0 – Noul val de artiste contemporane, realizată de Art Safari, își deschide porțile! Unde poți admira lucrările contemporane, de la pictură și ceramică, la sculptură, fotografie și instalații de artă

Expoziția Young Blood 3.0 – Noul val de artiste contemporane, realizată de Art Safari, își deschide porțile! Unde poți admira lucrările contemporane, de la pictură și ceramică, la sculptură, fotografie și instalații de artă

Expoziția Young Blood 3.0 – Noul val de artiste contemporane, realizată de Art Safari, își deschide porțile! Unde poți admira lucrările contemporane, de la pictură și ceramică, la sculptură, fotografie și instalații de artă

Promenada Mall devine gazda expoziției Young Blood 3.0 – Noul val de artiste contemporane, realizată de Art Safari. Astfel, în perioada 19 septembrie – 17 noiembrie, în centrul comercial vor fi expuse lucrări contemporane, de la pictură și ceramică, la sculptură, fotografie și instalații de artă.

Lucrările artistelor născute după 1980, prezente în expoziția Noului val, explorează cele mai surprinzătoare subiecte, teme de interes și tendințe care conturează starea artei de astăzi.

Accesul publicului în cadrul expoziției care celebrează forța creatoare a femeilor din Promenada Mall este liber.  

Evenimentul marchează o premieră, reunind pentru prima dată noul val de artiste contemporane: de la Mileniali până la reprezentantele Generației Z.

Ideea de a găzdui o parte dintre lucrările prezentate în cadrul Young Blood 3.0 – Noul val de artiste contemporane a venit ca urmare a parteneriatului dintre Promenada Mall și Art Safari, cel mai mare organizator de expoziții de artă din Europa de Est. De asemenea, vine ca un demers firesc, Promenada Mall și NEPI Rockcastle, dezvoltatorul centrului comercial, inițiind și găzduind numeroase evenimente din sfera artei și culturii, în utimii ani.

Artistele Young Blood 3.0 – Noul val de artiste contemporane sunt absolvente ale diferitelor centre universitare din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Bacău, Baia-Mare, Arad și Brașov. Tipologia exponatelor este foarte variată și îmbină subiecte și tehnici clasice cu practici mixte moderne și teme contemporane. Astfel, lucrările abordează tematic, intimitatea, memoria, mediul înconjurător ca spațiu comun, lumi utopice și narațiuni distopice, mediul digital și confluența dintre artă și tehnologie, precum și obiectul estetic în epoca actuală.

Expoziția este amplasată la nivelul 1 al centrului comercial, în zona magazinului Guess, și poate fi vizitată zilnic între orele 10:00 și 22.00.

Workshop-uri speciale pe toată perioada expoziției din Promenada Mall

În perioada 21 septembrie – 16 noiembrie, vor fi organizate o serie de ateliere pentru pasionații de artă și pentru vizitatorii centrului comercial care vor să afle mai multe despre acest univers:

  • 21 septembrie, 11:00 – 12:30: Femei artiste în 2024 și Noul val de artiste femei; workshop susținut de Ana Bănică, pictor și grafician, câștigătoare a numeroase premii, care a expus lucrări la Performance Art Institute, din San Francisco, Muzeul Național de Artă Contemporană, din București sau Five Plus Art Gallery, în Viena.
  • 19 octombrie, 11:00 – 12:30: Parcursul profesional al artistului; worshop susținut de Călina Coman, curator al expoziției Young Blood 3.0, de la Art Safari.
  • 16 noiembrie, 11:00 – 12:30: Ce înseamnă să fii curator?; atelier susținut de Raluca Demetrescu, artistă vizuală și curatoare, coordonatoare a galeriei Space.

Expoziția Young Blood 3.0 – Noul val de artiste contemporane are loc la Art Safari, în perioada 6 septembrie – 15 decembrie.

„O expoziție cu două spații, două șanse de a fi la curent cu cele mai cool artiste ale României. De neratat!”, a declarat Ioana Ciocan, CEO Art Safari.

Mai multe informații despre expoziția găzduită de Promenada Mall se regăsesc accesând pagina oficială, precum și pe paginile de Instagram și Facebook.

 

* * *

Despre Promenada Mall

Cu un mix de branduri de renume internațional și o gamă bogată de restaurante și servicii, Promenada pune la dispoziția clienților o experiență completă de shopping. Având un design modern în linie cu arhitectura urbană din zona de nord a capitalei, Promenada Mall este situat pe Calea Floreasca nr 244-246, Sector 1 București, cu acces facil la mijloacele de transport public, într-una din cele mai moderne zone ale orașului.

Promenada găzduiește peste 150 de magazine, printre care se numără branduri premium precum Coccinelle, LIU JO, GUESS, Musette, Intimissimi, Kultho, Bijuteria Teilor, grupuri de renume ca Inditex, cu brandurile Massimo Dutti, Oysho, ZARA, ZARA HOME, Bershka și Stradivarius, Peek & Cloppenburg, Lunet, Murmur, în exclusivitate în România, Chic Chic Urban Fashion, magazine pentru copii, de sport, frumusețe și timp liber. Ofertei de magazine i se adaugă o gamă largă de servicii precum Asian Vitality SPA,  The BAR Salon, Salon Yvonne, Floria, Needle Atelier de retuș, ECO CLEAN, Diamond Car Wash și o varietate de servicii bancare.

Terasa verde, de peste 4000 mp este o adevărată oază urbană, care invită vizitatorii la relaxare și oferă modalități variate de petrecere a timpului liber – proiecții de film, spectacole de teatru, concerte în aer liber și alte evenimente dedicate publicului. Restaurantul Trickshot oferă mai mult decât experiențe culinare, cuprinzând și activități de petrecere a timpului liber -  biliard și bowling. Clienții au la dispoziție și Clubul de Health & Fitness World Class, ce oferă membrilor acces la facilități și echipamente premium.

Cei care preferă modalitățile de transport prietenoase cu mediul vor găsi la Promenada singurele Tesla Superchargers din țară (nivelul -2) și alte stații de încărcare disponibile în parcarea subterană.

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni