• PRO TV
  • Dr. Radu Țincu a lansat „Învinge dependența”, un ghid esențial în lupta cu dependențele

Dr. Radu Țincu a lansat „Învinge dependența”, un ghid esențial în lupta cu dependențele

Dr. Radu Țincu a lansat „Învinge dependența”, un ghid esențial în lupta cu dependențele

Dr. Radu Țincu, unul dintre cei mai respectați specialiști în toxicologie și terapie intensivă din România, a lansat noua sa carte, „Învinge dependența”, un volum revoluționar care își propune să ofere o înțelegere profundă a fenomenului dependențelor și a impactului devastator pe care acestea le pot avea asupra vieții personale, familiale și sociale.

În contextul creșterii alarmante a adicțiilor nu doar de substanțe psihoactive, ci și a celor comportamentale – cum ar fi utilizarea excesivă a tehnologiei, consumul zilnic de alcool sau jocurile video – cartea lui dr. Țincu vine ca un sprijin deosebit atât pentru cei care se confruntă cu astfel de probleme, cât și pentru cei din jurul lor, care doresc să ofere sprijin și înțelegere.
Dr. Țincu a adunat informații extrem de valoroase și a scris această carte care te va ajuta să:
1. înțelegi mult mai bine de unde pornesc dependențele
2. identifici corect semnele și simptomele lor
3. afli care sunt metodele de prevenție care chiar pot funcționa
4. știi cum să-i sprijini în mod concret pe cei dragi ție care sunt afectați


Deplin conștient de impactul devastator al dependențelor, Dr. Radu Țincu subliniază că blamarea este cel mai grav fenomen care împinge o persoană să nu recunoască că este subjugat de vicii. Așa că el împărtășește în această carte o abordare revelatoare care promovează informarea, responsabilizarea și oprirea stigmatizării ca prime măsuri dezirabile de ajutor.


„Adicțiile nu se limitează la droguri sau alcool. Ele pot apărea în cele mai comune activități din viața noastră de zi cu zi și pot distruge, încet, viețile și relațiile interpersonale”, explică Dr. Radu Țincu. Cartea sa explorează nu doar cauzele și consecințele acestor comportamente, ci și soluțiile și modalitățile prin care persoanele afectate pot găsi ajutor și sprijin.
„O problemă majoră pentru actuala generație de tineri este riscul acestei poli-adicții. Faptul că încep consumul de substanțe la vârste de 12-13 ani și că la 16-17 ani au nevoie deja de tratament arată gravitatea situației și ridică serioase semne de îngrijorare privind dezvoltarea psihică a acestor tineri.” – dr. Radu Țincu
„Învinge dependența” este un ghid practic și bine documentat, care abordează multiple tipuri de dependențe, de la cele chimice, la cele comportamentale, oferind sfaturi utile și exemple concrete despre cum să gestionăm astfel de situații. Este o lectură esențială pentru orice persoană care dorește să înțeleagă și să ajute pe cineva prins în capcana unei dependențe.
„Învinge dependența” este disponibilă în librării și online, pe www.bookzone.ro

DESPRE DR. RADU ȚINCU
Dr. Radu Țincu este medic primar de Anestezie și Terapie Intensivă și șeful Secției de Toxicologie din Spitalul de Urgență Floreasca din București, singura secție de acest gen din România. Este autorul a numeroase articole de specialitate și al unor capitole de carte medicală. Activitatea de cercetare științifică a doctorului Radu Țincu este recunoscută prin participarea cu vaste lucrări de cercetare în domeniul toxicologiei la congrese naționale și internaționale. De asemenea, în calitate de conferențiar universitar, el coordonează disciplina de Toxicologie Clinică pentru studenții care urmează Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni