• PRO TV
  • Motivul bizar pentru care unui băiețel de 7 ani, care poartă un nume din Star Wars, i s-a refuzat eliberarea pașaportului: „ Nu am fost conștienți că asta ar putea fi o problemă”

Motivul bizar pentru care unui băiețel de 7 ani, care poartă un nume din Star Wars, i s-a refuzat eliberarea pașaportului: „ Nu am fost conștienți că asta ar putea fi o problemă”

Motivul bizar pentru care unui băiețel de 7 ani, care poartă un nume din Star Wars, i s-a refuzat eliberarea pașaportului: „ Nu am fost conștienți că asta ar putea fi o problemă”

Un soldat britanic a solicitat un pașaport pentru fiul său cel mic, pe care l-a numit după un personaj emblematic din Războiul Stelelor, dar a fost refuzat de Ministerul de Interne dintr-un motiv bizar, scrie Daily Star.

Christian Mowbray și soția sa, Becky, au fost șocați când li s-a refuzat eliberarea pașaportului pentru fiul lor, Loki Skywalker, botezat după personajul din „Star Wars” (franciza Războiul Stelelor), din cauza unor probleme legate de drepturile de autor.

​Christian Mowbray și-a numit fiul Loki Skywalker Mowbray după numele familiei Star Wars, care îl include pe eroul Luke Skywalker, fiind un mare fan al popularei francize cinematografice.

Christian și Becky au rezervat o vacanță în Republica Dominicană în luna octombrie. Călătoria urma să fie prima lor vacanță după mai bine de un deceniu și asta din cauza programului de lucru al ambilor soți care lucrează în armată.

Cel de-al doilea prenume al copilului le-a dat însă mari bătăi de cap. Angajații de la ministerul de Interne le-au transmis părinților că au două opțiuni pentru a primi pașaportul celui mic: fie să-i schimbe numele, fie să obțină acordul proprietarilor Disney.

 „Nu știam că asta ar putea fi o potențială problemă. Înțelegem că al doilea prenume al lui Loki este protejat de drepturi de autor, dar nu avem nicio intenție să îl folosim în interes personal”, a declarat Christian, un soldat din Royal Engineers, potrivit sursei menționate mai sus.

„Aceasta probleă a cauzat un stres semnificativ pentru întreaga familie, deoarece este posibil să trebuiască să ne anulăm vacanța. Am fi fost profund întristați dacă ar fi trebuit să schimbăm numele fiului nostru”, a mai spus soldatul.

După ce cazul a apărut în presa din UK, ministerul de Interne a renunțat la soliciatare. Un reprezentant al ministerului a declarat că cererea familiei este acum „în curs de procesare” și și-a cerut scuze pentru întârziere.

Foto: Getty Images/ Profimedia Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni