• PRO TV
  • Ilie Năstase, după recalcularea pensiei: "Sunt singurul general cu un asemenea venit"

Ilie Năstase, după recalcularea pensiei: "Sunt singurul general cu un asemenea venit"

Ilie Năstase, după recalcularea pensiei: "Sunt singurul general cu un asemenea venit"

Ilie Năstase, primul lider mondial din istoria ATP, a vorbit despre pensia pe care o încasează lunar de la statul român după recalculare.

Suma derizorie pe care o primește

Datorită gradului de general-maior în retragere pe care-l deține, Năstase primește o "pensie specială" în valoare de 1.435 de lei lunar. Fostul mare jucător de tenis în vârstă de 78 de ani susține că până acum nu a primit nicio decizie de la Casa de pensii, astfel nu a luat nimic în plus după recalculare.

„1435 de lei este pensia mea de ani buni. Nu am primit nimic în plus, niciun măcar leu. Nu am primit nici măcar vreo hârtie oficială legată de vreo posibilă schimbare a pensiei”, a declarat Ilie Năstase pentru sportpesurse.ro.

„Citesc prin presă că am pensie de general, dar asta e o mare gogoriță. Am ieșit cu gradul de locotenent-colonel la pensie și am lunar în cont suma de 1435 de lei. Nici mai mult, nici mai puțin! Am optat să primesc pensia pe card, așa că nu am nicio treabă cu poștașul pe partea asta. E adevărat că am gradul de general, pe care l-am primit, repet a mia oară, la modul de distincție extraordinară. La superlativ, iar gradul nu a fost și nu este nici azi urmat de plata vreunor drepturi financiare. Ce mai încolo și încoace, sunt un general cu o pensie de 1435. Înseamnă că atât merit!”, a mai spus Ilie Năstase.

”În România nu mă consider o vedetă. Aici mă consider sărac”

”Eu mă consider o vedetă în străinătate. În România nu mă consider o vedetă. Aici mă consider sărac. Când văd despre ce bani se vorbește, ce sume și milioane… te sperii. Un om bogat este cel care nu se uită la restaurant la prețuri, poate să își ia ce mașină vrea. Mai importantă e sănătatea. Restul lucrurilor sunt niște jucării pe care le obținem cu eforturi și le lăsăm altora să se joace cu ele, atunci când plecăm”, spunea Ilie Năstase în cadrul unui podcast.

Ilie Năstase are 5 copii: Nathalie, Nicolas, Charlotte, Alessia și Emma.

Foto Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni