• PRO TV
  • A fost primul din familie care și-a făcut un nume la Hollywood, apoi sora mai mică l-a eclipsat! Cum și-a distrus Eric Roberts cariera și motivul pentru care nu are voie să vorbească despre Julia Roberts

A fost primul din familie care și-a făcut un nume la Hollywood, apoi sora mai mică l-a eclipsat! Cum și-a distrus Eric Roberts cariera și motivul pentru care nu are voie să vorbească despre Julia Roberts

A fost primul din familie care și-a făcut un nume la Hollywood, apoi sora mai mică l-a eclipsat! Cum și-a distrus Eric Roberts cariera și motivul pentru care nu are voie să vorbească despre Julia Roberts

Revista „Interview” a titrat în anii lui de glorie că e atât de chipeș „încât chipul său ar putea fi bătut pe o monedă romană”. Șarmantul Eric Roberts este cunoscut pentru două lucruri: 1) faptul că este un actor grozav, predispus la alegeri greșite și 2) faptul că este fratele mai mare al Juliei Roberts.

Gallery

​În anii ’80, numele său era pe buzele tuturor și mulți i-au prevăzut un viitor strălucit la Hollywood. Actorul cu ochi albaștri și zâmbet perfect a fost nominalizat la premiile Oscar și la Globurile de Aur și a jucat în peste 480 de proiecte cinematografice.

Talentul lui Roberts a fost irosit de prea multe ori însă, acesta acceptând roluri mai puțin meritorii pe bandă rulantă. Cu toate acestea, atunci când i se dădea un scenariu substanțial cu care să joace, Roberts își însuflețea interpretările cu o carismă intensă rar întâlnită pe ecran.

​Eric Roberts a uimit criticii cu rolul său nominalizat la Oscar, Paul Snider, din tragicul film biografic al regizorului Bob Fosse, „Star 80” (1983). Deși Roberts părea pe cale să devină un mare star de cinema în anii 1980, actorul s-a trezit în cele din urmă eclipsat la Hollywood de ascensiunea surorii sale mai mici, Julia Roberts, câștigătoare a premiului Oscar pentru „Pretty Woman” (1990).

​Dependența lui de cocaină a înrăutățit și mai mult lucrurile. Eric a declarat la un moment dat că dependența de droguri a fost un catalizator în destrămarea relației lor.

„Dacă nu aş fi fost eu, nu ar fi existat nici Julia Roberts, nici Emma Roberts ca vedete, ca actriţe, şi sunt foarte mândru de acest lucru. Sunt foarte mândru ca toată lumea să ştie că am fost primul din familie care a obţinut nominalizări la Globurile de Aur şi la premiile Oscar, decernate de Academia de film americană”, a spus starul american în urmă cu câțiva ani într-un interviu oferit revistei Vanity Fair.

Se pare că declarațiile lui Eric au deranjat-o teribil pe Julia Roberts, care i-ar fi interzis să mai vorbească în presă despre ea.

De-a lungul anilor, cei doi frați au avut o relație distantă 

„Lisa (sora în vârstă de 59 de ani) și Julia aveau nevoie de dragoste și protecție - în schimb au primit frică și nesiguranță”, a explicat el despre modul în care dependența sa a pus stăpânire pe viața sa.

​Surorile au fost nevoite să aleagă o tabără atunci când Eric s-a luptat cu fosta sa iubită, Kelly Cunningham, pentru custodia fiicei lor, Emma Roberts, acum în vârstă de 33 de ani.

„Bineînțeles, cea mai mare consecință a consumului meu de droguri a fost pierderea Emmei”, a povestit el.

Julia Roberts a fost de partea lui Kelly Cunningham, pentru că Eric căzuse pradă drogurilor, iar acum, el înțelege că a fost decizia corectă pentru toți cei implicați.

Se pare că există o regulă în familia Roberts conform căreia lui Eric îi este interzis să vorbească despre fiica sau sora sa în presă. Eric a dezvăluit acest detaliu într-un interviu acordat podcastului Still Here Hollywood„Îmi iubesc sora, dar nu pot vorbi despre ea. Ea nu vrea să vorbească despre asta. Și, de asemenea, fiica mea mi-a spus să nu vorbesc despre ea”.

Eric Roberts și-a lansat autobiografia

Eric Roberts și-a lansat recent autobiografia intitulată „Runaway Train: Or the Story of My Life So Far”. În paginile cărții sale a vorbit despre dependențele sale, dar și despre relația complicată cu celebra lui soră.

„Sper că Julia va accepta aceste scuze publice. A fost un lucru absurd pe care l-am spus”, a declarat Eric despre citatul său care a făcut vâlvă în presă – „Dacă nu aş fi fost eu, nu ar fi existat Julia Roberts”. Nu este foarte clar care este poziția Juliei și a Emmei față de Eric acum. „Scuzele sale publice” ar putea spune multe însă despre relația lor tensionată.

Fotografii: Getty Images

CITEȘTE ȘI:

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni