• PRO TV
  • El este bărbatul care a incendiat Palatul Parlamentului! Ce le-a putut spune autorităților după ce a fost prins

El este bărbatul care a incendiat Palatul Parlamentului! Ce le-a putut spune autorităților după ce a fost prins

El este bărbatul care a incendiat Palatul Parlamentului! Ce le-a putut spune autorităților după ce a fost prins

Un bărbat în vârstă de 56 de ani a incendiat marți, pe data de 17 septembrie, magazinul de suveniruri din Palatul Parlamentului. După ore bune de căutări, acesta a fost prins și reținut. Iată ce le-a spus autorităților

Magazinul de suveniruri care se află în interiorul Palatului Parlamentului a luat foc ieri, în jurul prânzului, după ce un bărbat în vârstă de 56 de ani a intrat în locație, alături de un grup de vizitatori, cu o sticlă plină cu lichid inflamabil. Acesta a stropit cu substanța respectivă și a dat foc, moment surprins și pe camerele de supraveghere amplasate în zonă.

Sala a fost cuprinsă imediat de flăcări, iar pompierii au intervenit imediat pentru a stinge incendiul, fiind în același timp evacuate toate persoanele care se aflau acolo. Polițiștii spun că cel puțin 300 de oameni au fost scoși din clădire. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza fumului gros și înecăcios.

După mai bine de 10 ore de căutări, făptașul a fost găsit într-un hotel din Sectorul 4 al Capitalei. Bărbatul le-ar fi spus polițiștilor că nu a avut nicio intenție de a răni persoane, ci doar că a vrut să provoace daune unei instituții fundamentale a statului.

„Din primele declarații date polițiștilor reiese că acest bărbat nu a avut în intenție să rănească vreo persoană, intenția a fost de a produce daune într-o instituție fundamentală a statului român. Țin să menționez că el a fost prins în timp record.

Bărbatul nu a opus rezistență, la reținere. A fost oarecum surprins că a fost depistat atât de repede de polițiști. A fost cooperant din punct de vedere al imobilizării, și din punct de vedere al conducerii către sediul poliției”, a spus Georgian Drăgan la Digi24.

Despre incendiator se știe că a lucrat în Italia, de unde s-ar fi întors în țară la finalul lunii trecute.

Foto: Știrile PROTV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni