ß
  • PRO TV
  • Când viața bate filmul! Povestea cutremurătoare a lui Marianne Bachmeier, mama îndurerată care l-a împușcat mortal pe criminalul fetiței sale chiar în sala de judecată

Când viața bate filmul! Povestea cutremurătoare a lui Marianne Bachmeier, mama îndurerată care l-a împușcat mortal pe criminalul fetiței sale chiar în sala de judecată

Când viața bate filmul! Povestea cutremurătoare a lui Marianne Bachmeier, mama îndurerată care l-a împușcat mortal pe criminalul fetiței sale chiar în sala de judecată

Marianne Bachmeier avea doar 46 de ani când s-a stins pe un pat de spital din Lübeck, Germania, după o lungă suferință. Cancerul n-a fost nici pe departe cel mai mare inamic al mamei care și-a pierdut unica fiică în condiții groaznice. În anii ‘80, povestea lui Marianne a făcut înconjurul lumii și a divizat opinia publică. Cazul ei a stârnit dezbateri intense cu privire la limitele sistemului de justiție, drepturile victimelor și ale familiilor acestora și impactul psihologic al crimelor odioase.

Gallery

5 mai 1980. Ziua în care viața lui Marianne Bachmeier s-a schimbat pentru totdeauna

La 5 mai 1980, Anna Bachmeier a fost răpită în orașul său natal, Sarstedt, un orășel de lângă Hildesheim, în Saxonia Inferioară, Germania de Vest.

La scurt timp, cadavrul ei a fost descoperit de poliție după ce logodnica unui măcelar local, Klaus Grabowski, l-a denunțat la poliție.

După ce a răpit-o pe fiica lui Marianne Bachmeier, a ținut-o mai multe ore la el acasă, a agresat-o sexual și, în cele din urmă, a strangulat-o cu un ciorap. Acesta a spus în instanța că teama de a se întoarce la închisoare l-a determinat să o ucidă.

Klaus Grabowski era recidivist

Klaus Grabowski mai fusese condamnat anterior pentru violarea altor două fete și în 1976 a fost supus voluntar castrării chimice. Ulterior, s-a aflat că urma în secret un tratament hormonal, pentru a anula efectul castrării.

Avocații săi au susținut în timpul procesului că acesta a acționat din cauza unui dezechilibru hormonal cauzat de terapia hormonală pe care a primit-o.

Crima îngrozitoare a provocat o undă de șoc în întreaga comunitate, iar declarațiile criminalului din sala de judecată au tulburat-o pe Marianne. Klaus Grabowski a declarat în fața instanței că fetița de 7 ani ar fi încercat să-l șantajeze. Mai mult, acesta a spus că Anna a încercat să-l seducă și l-a amenințat că îi va spune mamei ei că a fost molestată dacă nu primește bani.

Frustrată de ritmul lent al procesului și înnebunită de durere, Bachmeier a luat o armă în sala de judecată în timpul procesului lui Grabowski și l-a împușcat mortal.

„Am vrut să îl împușc în față, dar l-am împușcat în spate... Sper să moară”

La 6 martie 1981, în a treia zi a procesului lui Grabowski, în jurul orei 10.00, Marianne a introdus ilegal un pistol Beretta 70 în sala de judecată a Tribunalului din Lübeck.

Într-un act șocant de justițiarism, ea s-a apropiat calm de Grabowski și a tras opt focuri de armă de la mică distanță, dintre care 6 l-au și nimerit.

Martorii au relatat că, după împușcături, Marianne a făcut mai multe declarații înfricoșătoare, inclusiv „Am vrut să-l omor” și „Mi-a ucis fiica... Am vrut să îl împușc în față, dar l-am împușcat în spate... Sper să moară”.

​Grabowski a fost ucis aproape instantaneu. Ea a coborât apoi arma și a fost reținută fără a opune rezistență. Comportamentul ei a fost descris ca fiind ciudat de calm, un contrast puternic cu haosul și panica care au izbucnit în sala de judecată în acel moment.

VEZI IMAGINI CU MARIANNE BACHMEIER ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS

Pierderea devastatoare a Annei, combinată cu trauma procesului în curs și cu apărarea tulburătoare a lui Grabowski, au împins-o pe Marianne la acest gest șocant. În mintea ei, sistemul de justiție nu reușise să îi protejeze copilul și s-a simțit obligată să ia problema în propriile mâini și să-și facă singură dreptate.

A fost supranumită „mama răzbunătoare din Germania”

Procesul lui Bachmeier a devenit o senzație mediatică în Germania, opinia publică fiind divizată cu privire la faptul dacă aceasta era o mamă îndurerată care căuta dreptate sau o justițiară periculoasă.

Presa a supranumit-o pe Bachmeier „mama răzbunătoare din Germania”. În timp ce unii au simpatizat cu setea ei de răzbunare, alții au pus la îndoială legalitatea și moralitatea actului ei justițiar. Mulți au văzut-o ca pe o figură tragică împinsă la limită de un sistem care a dezamăgit-o pe ea și pe fiica sa.

​În 1983, a fost găsită vinovată de omor premeditat și condamnată la șase ani de închisoare, deși a executat doar jumătate din pedeapsă înainte de a fi eliberată, scrie joe.co.uk.

Un sondaj al Institutului Allensbach a constatat că 27% dintre germani au considerat că sentința este prea dură, 25% au considerat-o foarte blândă și 28% dintre oameni au declarat că sentința este corectă.

În 1984, a fost lansat filmul „Annas Mutter”, bazat pe cazul real al lui Marianne Bachmeier din 1981. Cu doi ani înainte să moară, Marianne a lansat cartea „Palermo, amore mio. ”

Mama Annei s-a mutat în străinătate înainte de a reveni în Germania după ce a fost diagnosticată cu cancer pancreatic.

La 17 septembrie 1996, Marianne Bachmeier a murit la vârsta de 46 de ani de cancer pancreatic într-un spital din Lübeck. Ea este înmormântată alături de fiica sa, Anna, în cimitirul Burgtor din Lübeck.

Fotografii: Getty Images/ Profimedia Images

VEZI IMAGINI CU MARIANNE BACHMEIER ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni