• PRO TV
  • Descoperire epocală! Oamenii de știință cred că există ”o a treia stare” după viață și moarte. Ar putea redefini ”moartea legală”

Descoperire epocală! Oamenii de știință cred că există ”o a treia stare” după viață și moarte. Ar putea redefini ”moartea legală”

Descoperire epocală! Oamenii de știință cred că există ”o a treia stare” după viață și moarte. Ar putea redefini ”moartea legală”

În filme SF precum ”Frankenstein” sau ”Re-Animator”, trupurile omenești sunt resuscitate și există într-o stare aflată la granița dintre viață și moarte.

Deși sună SF, un nou studiu arată că există o a treia stare de existență în biologia modernă. Conform cercetătorilor, cea de-a treia stare este atunci când celulele unui organism mort continuă să funcționeze.

În mod uimitor, după decesul organismului, celulele lui obțin noi abilități pe care nu le posedă în viață, spun biologii. Dacă mai mult experiemente cu celule de la animale și oameni decedați arată că acestea pot intra în cea de-a treia stare, se poate redefini conceptul de ”moarte legală”.

Noul studiu a fost condus de profesorul Peter Noble de la Universitatea Washington din Seattle și Alex Pozhitkov, de la City of Hope National Medical Center, Duarte California.

”Viața și moarte sunt privite, tradițional, drept opuse. Dar apariția unor forme de viață multicelulare, din celulele unui organism mort, introduce o a treia stare care se află după tradiționalele granițe ale vieții și ale morții.

Anumite celule - dacă sunt hrănite cu nutrienți, oxigen, bioelectricitate și stimuli biochimici - au capacitatea de a se transforma în organisme multicelulare cu funcții noi, după moarte.”

În 2021, cercetătorii in Statele Unite au descoperit că celulele de la broaște moarte sunt capabile să se adapteze în laborator și să se reorganizeze spontan în organisme multicelulare, numite xenoboți.
Alți oameni de știință au aflat că celulele din plămânii umani se pot reasambla în organisme multicelulare care se pot mișca de colo colo - numite antroboți. Antroboții nu numai că se pot mișca în spațiu, dar de asemenea se pot vindeca singuri.

Foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni