• PRO TV
  • Ion Țiriac a rămas în relații de prietenie cu Erika Braedt. Cu ce se ocupă la 80 de ani singura femeie cu care magnatul român a fost căsătorit

Ion Țiriac a rămas în relații de prietenie cu Erika Braedt. Cu ce se ocupă la 80 de ani singura femeie cu care magnatul român a fost căsătorit

Ion Țiriac a rămas în relații de prietenie cu Erika Braedt. Cu ce se ocupă la 80 de ani singura femeie cu care magnatul român a fost căsătorit

Ion Țiriac a iubit multe femei până la 85 de ani, însă doar pe una a luat-o de nevastă. Este vorba despre Erica Braedt, fostă handbalistă, cu care miliardarul român a fost căsătorit în perioada 1963-1965.

Erica avea doar 19 ani când s-a căsătorit cu Țiriac, iar după doi ani cei doi au divorțat.

„Noi ne-am luat de foarte tineri, eu aveam 19-20 de ani, când am venit în Bucureşti şi m-am măritat cu Țiri. El era cu patru ani mai în vârstă, aşa că nu ne formasem ca oameni, eram încă fragezi”, a mărturisit Erika într-un interviu rar, potrivit Libertatea.

​După divorț, fosta handbalistă s-a iubit o perioadă cu regretatul Sergiu Nicolaescu. După separea de Ion Țiriac, Erica a părăsit România și s-a mutat în Germania, acolo unde locuiește și în prezent. Ea a lucrat o perioadă ca profesoară de sport la Wirtemberg Gymnasium din Stuttgart.

Miliardarul român a participat recent la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia.

Dumneavoastră n-ați vorbit niciodată în public despre soțiile pe care le-ați avut. Câte ați avut, domnule Țiriac?”, l-a întrebat Ovidiu Ioanițoaia pe Ion Țiriac, scrie Libertatea.

„Eu m-am însurat la 20 de ani și am divorțat la 22 de ani, am învățat lecția și am terminat. Atâta tot. O singură dată. Da, Erika Braedt. Prietena mea și acum. Profesoară de sport la 80 de ani, are trei echipa de junior de fotbal, nu de handbal cum era ea, gratis, bineînțeles, le antrenează în fiecare zi. E în Germania”, a declarat Ion Țiriac.

​În vara lui 2024, Ion Țiriac a redevenit cel mai bogat român. Fostul tenismen are o avere de 2,1 miliardare de dolari.

Ion Țiriac are trei copii din două relații. Mikette von Issenberg este femeia care l-a făcut tată pe Ion Țiriac în septembrie 1976, atunci când l-a adus pe lume Ion Alexandru Ţiriac. O altă mare iubire a miliardarului este jurnalista egipteană Sophie Ayad. Cea din urmă i-a dăruit doi moștenitori lui Ion Țiriac: pe Ioana și Karim.

Fotografii: Agerpres/ Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni