• PRO TV
  • „Book to Screen” va avea loc în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest!

„Book to Screen” va avea loc în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest!

„Book to Screen” va avea loc în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest!

PARTENERIAT Book to Screen este primul eveniment de tipul acesta organizat în România și urmărește să aducă la aceeași masă autori, editori de carte, regizori, scenariști și producători de film și televiziune pentru a discuta drepturile de proprietate intelectuală și posibilitatea dezvoltării de ecranizări bazate pe opere literare contemporane.

Este un proiect necesar, în special în contextul accentului tot mai mare pus pe specificul local și importanța acestuia într-un cadru global. Anual, peste 150 de cărți devin filme, seriale sau miniserii. Întrucât platformele de streaming domină micul ecran, există o cerere uriașă de conținut nou și atractiv, care să devină noul blockbuster, noua serie binge-worthy sau chiar o franciză.

Dacă prima ediție s-a desfășurat la Bookfest, locul de adunare al editorilor, agenților literari și autorilor, a doua ediție va avea loc în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, în prezența specialiștilor din industria filmului. Evenimentul este organizat în parteneriat cu VOYO, PRO TV și Asociația Cinemascop, cu sprijinul La Mița Biciclista Stabiliment Creativ și Jidvei.

Prezentările vor avea loc joi, 31 octombrie, între orele 11.00-17.00, la La Mița Biciclista Stabiliment Creativ (Strada Biserica Amzei 9, București).

Premiul „de la carte la film”

PRO TV va acorda autorului cărții cu cel mai mare potențial de a deveni un serial Premiul „De la carte la zfilm“, ce cuprinde dezvoltarea episodului pilot și 5.000 de euro.

Formular de Înscriere pentru autori

Autorii care dețin drepturile de ecranizare asupra propriilor texte sunt invitați să se înscrie pentru un pitch de 5 minute în fața producătorilor și regizorilor prezenți. Autorii pot prezenta unul sau mai multe titluri (roman, proză scurtă, nonficțiune). Detalii despre cum trebuie pregătită prezentarea, precum și despre desfășurarea evenimentului sunt disponibile mai jos (vezi Ghidul Book to Screen, Anexa 1 și Anexa 2). Termenul limită pentru înscrieri este miercuri, 16 octombrie 2024.

Pentru ocuparea celor 12 intervale disponibile, titlurile propuse de autori vor fi evaluate din perspectiva atractivității și relevanței temei tratate, a potențialului de ecranizare și a fezabilității unei ecranizări în spațiul autohton. Selecția va fi făcută de „Matca literară“, în urma unei consultări cu producători, regizori și scenariști. Autorii selectați vor fi anunțați miercuri, 23 octombrie 2024.

În urma prezentărilor, proiectele vor fi analizate din perspectiva atractivității și relevanței temei explorate de un comitet de selecție format din Gabriela Iacob (Head of Scripted Content Development PRO TV) și George Cornilă (redactor Matca și editor coordonator Curtea Veche Publishing).

Câștigătorul va fi anunțat luni, 4 noiembrie 2024.

Consultă ghidul Book to Screen AICI.
Consultă Anexa 1 AICI.
Consultă Anexa 2 AICI.
Completează formularul de înscriere AICI

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni