• PRO TV
  • Peste 5.500 de locuințe distruse și aproape 20.000 de oameni afectați după inundațiile din Galați: „Ne-a luat tot apa, nu am mai rămas cu nimic”. Care este bilanțul deceselor

Peste 5.500 de locuințe distruse și aproape 20.000 de oameni afectați după inundațiile din Galați: „Ne-a luat tot apa, nu am mai rămas cu nimic”. Care este bilanțul deceselor

Peste 5.500 de locuințe distruse și aproape 20.000 de oameni afectați după inundațiile din Galați: „Ne-a luat tot apa, nu am mai rămas cu nimic”. Care este bilanțul deceselor

Județul Galați este înghițit de ape! Inundațiile au făcut prăpăd, iar hidrologii au anunțat cod roșu în și mai multe zone, printre care și Vaslui sau Iași.

Imagini catastrofale în Galați! Apele învolburate au distrus mii de locuințe și au făcut șase victime, alte două persoane fiind în continuare date dispărute.

28 de localități din 7 județe au fost grav afectate de inundații. În Galați și Vaslui au fost distruse mii de gospodării, iar oamenii sunt disperați să își salveze puținul pe care încă îl mai au.

În timp ce locuitorii pierd tot ce au agonisit de-a lungul vieții, autoritățile dau din umeri. Marcel Ciolacu a anunțat că ar urma să se construiască baraj care să protejeze în viitor localitățile inundate din județul Galați.

„E a treia oară când se întâmplă în zonă, exista un proiect înainte, cu un baraj, vedem în ce stadiu este, era într-un stadiu de lucru aproape 70% finalizat. Este o perioadă foarte încărcată, va trebui făcută curățenie, pe urmă intervenit în gospodăriile oamenilor, toate lucrurile trebuie să meargă paralel”, a spus premierul.

Din rezervele de stat au fost scoase, în contextul inundațiilor, containere cu peste 400 de tone de alimente, printre care apă și conserve. De asemenea, au fost aduse și case modulare pentru cazare, grupuri sanitare și saci de dormit, perne, pături și saltele.

Foto: Știrile PROTV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni