• PRO TV
  • A murit Gigi Mulțescu. Legenda fotbalului românesc s-a stins din viață la 72 de ani

A murit Gigi Mulțescu. Legenda fotbalului românesc s-a stins din viață la 72 de ani

A murit Gigi Mulțescu. Legenda fotbalului românesc s-a stins din viață la 72 de ani

Gigi Mulțescu, o figură iconică a fotbalului românesc, s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani, după ce a fost internat la spital din cauza unei pneumonii agravate și a complicațiilor cauzate de Alzheimer.

Anunțul a fost făcut public de Ionel Culina, fostul ofițer de presă al clubului Dinamo, care a transmis un mesaj emoționant pe rețelele sociale: „Câine și după moarte! Îți mulțumim, Gigi Mulțescu“.

Mulțescu și-a lăsat amprenta ca mijlocaș la Dinamo București, echipă pentru care a evoluat între 1979 și 1985, câștigând de trei ori campionatul și de două ori Cupa României. Pe lângă cariera la nivel de club, a îmbrăcat de 16 ori tricoul naționalei României între 1974 și 1983, înscriind trei goluri.

După retragerea ca jucător, și-a dedicat viața antrenoratului, fiind supranumit "SMURD" pentru capacitatea de a salva echipe în momente dificile.

Pe lângă cluburile din România, printre care Dinamo București, Sportul Studențesc și Universitatea Cluj, Mulțescu a antrenat și echipe din Turcia, precum Samsunspor și Gaziantepspor.

Foto: sport.ro

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni