• PRO TV
  • „Boala geniilor” i-a creat mari probleme lui Keanu Reeves. Ce este și cum se manifestă

„Boala geniilor” i-a creat mari probleme lui Keanu Reeves. Ce este și cum se manifestă

„Boala geniilor” i-a creat mari probleme lui Keanu Reeves. Ce este și cum se manifestă

Keanu Reeves a fost diagnosticat cu o afecțiune cunoscută sub denumirea de „boala geniilor”, o tulburare de învățare ce îi afectează capacitatea de a citi și de a scrie corect.

Această tulburare, cunoscută mai formal sub denumirea de dislexie, a avut un impact uriaș asupra actorului încă din copilărie. În școală, Reeves a întâmpinat dificultăți, ceea ce a dus chiar la exmatricularea sa, deoarece nu reușea să urmeze lecțiile așa cum era necesar.

Reeves a vorbit deschis despre cum dislexia i-a creat provocări majore în perioada sa de formare. Actorul a explicat într-un interviu:

„Nu am fost niciodată un elev strălucit, pentru că aveam dificultăți la citit”. El a mărturisit că obișnuia să se prefacă că înțelege lecțiile, acesta fiind un mod de a se adapta într-o lume în care nu se simțea cu adevărat integrat.

Ce este „Boala geniilor”

„Boala geniilor”, termenul popular pentru dislexie, implică dificultatea de a face legătura între litere și sunete, ceea ce afectează cititul și scrisul. Este o tulburare care nu are o cauză bine stabilită, dar studiile sugerează că ar putea fi determinată de diferențe organice la nivelul creierului. În plus, afecțiunea poate fi moștenită genetic, dar nu are nicio legătură cu un nivel scăzut de inteligență.

De fapt, persoane foarte inteligente și creative au fost diagnosticate cu dislexie, printre care Leonardo Da Vinci, Albert Einstein, Mozart și Pablo Picasso.

Această condiție nu a împiedicat cariera lui Keanu Reeves, dar a influențat modul în care s-a adaptat în diverse etape ale vieții sale. Alți artiști de renume precum Tom Cruise, Whoopi Goldberg și Steven Spielberg au dezvăluit și ei că au fost diagnosticați cu dislexie.

Sursă foto: Getty

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni