• PRO TV
  • Cu ce se ocupă acum Octavian Bellu. Ce meserie a ajuns să practice fostul antrenor al lotului național de gimnastică

Cu ce se ocupă acum Octavian Bellu. Ce meserie a ajuns să practice fostul antrenor al lotului național de gimnastică

Cu ce se ocupă acum Octavian Bellu. Ce meserie a ajuns să practice fostul antrenor al lotului național de gimnastică

Octavian Bellu, una dintre cele mai importante figuri din gimnastica românească, a ales să își continue cariera departe de lumina reflectoarelor, dar tot într-un domeniu dedicat educației.

După ce a părăsit scena competițiilor internaționale și a încetat să mai fie implicat activ în antrenoratul lotului național de gimnastică, Octavian Bellu a început să profeseze în străinătate.

Conform unor informații recente, Bellu s-a stabilit în Austria, unde activează ca profesor la o instituție de învățământ.

Această schimbare a fost confirmată de jurnalistul Decebal Rădulescu, care a menționat într-o emisiune că l-a întâlnit pe antrenor și că acesta i-a spus că este profesor în Austria. Această nouă direcție în cariera lui Bellu vine după o lungă perioadă de succes în gimnastică, unde, alături de Mariana Bitang, a condus echipa națională feminină a României la victorii remarcabile.

Cu o carieră strălucită, Bellu a fost desemnat, alături de Bitang, „Cel mai de succes antrenor din lume” de către Academia Recordurilor Mondiale în 2020. În perioada în care a coordonat lotul olimpic feminin, gimnastele antrenate de el au cucerit nu mai puțin de 305 medalii în competiții internaționale, inclusiv Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale și Europene.

După ce și-a început cariera ca profesor de educație fizică în Valea Călugărească, Bellu a trecut rapid la antrenoratul gimnasticii, unde a format generații întregi de campioane mondiale și olimpice. Cel mai important rol al său a fost cel de antrenor coordonator al lotului național, poziție în care a adus României 279 de medalii internaționale, dintre care 106 de aur.

Foto: Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni