• PRO TV
  • Ce au pățit cele două femei care au afirmat că Brigitte Macron s-a născut de fapt bărbat. Instanța a luat decizia

Ce au pățit cele două femei care au afirmat că Brigitte Macron s-a născut de fapt bărbat. Instanța a luat decizia

Ce au pățit cele două femei care au afirmat că Brigitte Macron s-a născut de fapt bărbat. Instanța a luat decizia

Două femei au fost condamnate să plătească despăgubiri în valoare de 8.000 de euro primei doamne a Franței, Brigitte Macron, după ce au răspândit în mod fals zvonul că aceasta ar fi fost inițial bărbat.

Gallery

​Totul a început în 2021, când femeile au postat un videoclip pe YouTube în care pretindeau că soția președintelui Emmanuel Macron ar fi transsexuală, ceea ce a dus la o avalanșă de teorii ale conspirației.

În videoclip, s-a susținut că Brigitte Macron ar fi fost de fapt un bărbat numit Jean-Michel, zvon care a devenit viral, mai ales în rândul susținătorilor extremei drepte. Această informație falsă s-a răspândit rapid, alimentată de platformele sociale, și a creat un val de dezinformare cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidențiale din 2022. Drept urmare, Brigitte Macron a depus plângere pentru calomnie.

Pe lângă daunele acordate primei doamne, cele două femei au fost obligate să plătească și 5.000 de euro fratelui acesteia, Jean-Michel Trogneux. În plus, instanța a impus o amendă cu suspendare de 500 de euro. Brigitte Macron, care are 71 de ani, nu a participat la procesul din iunie și nici la pronunțarea sentinței.

Această situație nu este unică în spațiul public, alte personalități precum Michelle Obama, Kamala Harris și Jacinda Ardern fiind, de asemenea, victime ale dezinformării în încercări de a le discredita.

Deși această hotărâre judecătorească a fost făcută publică, Brigitte Macron și-a făcut între timp apariția într-un mod mai plăcut, debutând într-un episod al celebrului serial Netflix, Emily in Paris.

Foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni