• PRO TV
  • Ce vei putea vedea și gusta la „Taste of Transylvania”, singurul festival gastronomic din România. Unde are loc evenimentul

Ce vei putea vedea și gusta la „Taste of Transylvania”, singurul festival gastronomic din România. Unde are loc evenimentul

Ce vei putea vedea și gusta la „Taste of Transylvania”, singurul festival gastronomic din România. Unde are loc evenimentul

Chefi de top, distinși cu stele Michelin, antreprenori din industria HoReCa, artizani culinari și producători locali se întâlnesc la cea de-a treia ediție a festivalului „Taste of Transylvania”. Evenimentul se desfășoară între 12 și 15 septembrie în satul de vacanță Boroș din Lunca de Jos, Harghita.

Cel mai mare festival gastronomic din România își propune să așeze Transilvania pe harta culinară internațională

„Taste of Transylvania a început un nou capitol în cultura gastronomică a Transilvaniei și ne-a provocat să redescoperim gusturile și rețetele din bucătăria de odinioară, încercând, în același timp, să le reinterpretăm într-o notă modernă. Pentru cea de-a treia ediție a festivalului, ne-am propus să extindem programul și să le oferim participanților o experiență complexă, care include și ateliere de gătit, o cursă de cules cartofi și mai multe concerte”, a declarat Trucza Adorján, fondatorul Taste of Transylvania.

Taste of Transylvania 2024: mâncare tradițională reinterpretată, muzică bună, activități pentru gurmanzi și ateliere de gătit

Evenimentul care aduce laolaltă bucătari, antreprenori și producători din regiune, Taste of Transylvania promite o experiență de neuitat pentru gurmanzi. Printre brandurile prezente la festival se numără Vágó, IKON, Panificio il Basilico, Bistro de'l Arte, Costes Downtown, MÁK, Soro lume, Noua, Páva, Mosafir, Beyond, Pasaj, Hedo Bar, Petry, +52 Event Hall, Truffle, Gastrolab, Castle, Gundel, Rumour și multe, multe altele.

Taste of Transylvania 2024 va debuta joi, 12 septembrie, care va fi și ziua 0, când Crucea Roșie Română, Caritas, echipa Sepsi OSK și echipa de hochei din Gheorgheni vor participa la o sesiune de gătit colectiv de zacuscă, zacuscă pe care, ulterior, o vor folosi în scop caritabil.

Vineri, 13 septembrie, vor avea loc mai multe demonstrații de gătit, inclusiv o sesiune alături de gospodinele Aliz și băbuțele versus mai mulți chefi locali, un concert DJ Pixar Stellar și dezbateri gastronomice la masa pătrată din cortul Kövi Pál. Sâmbătă, 14 septembrie, chef Cezar Munteanu și chef Alex Petricean vor urca pe scena Taste of Transylvania pentru a prezenta evenimentul, care va mai include și lansări de carte, discuții de masă rotundă cu specialiști din industria HoReCa, dar și diferite activări ale brandurilor. Tot sâmbătă va avea loc și o culegere comunitară de cartofi, în cadrul căreia vor fi oferite mai multe premii pentru participanți, dar și o serie de concerte marca Sarmalele Reci, Boban Markovic Orkestar, Tóth Árpi. Duminică, 15 septembrie, festivalul se va încheia cu sesiuni de gătit, preparate delicioase, o cursă de alergare comunitară, dar și un DJ set cu DJ BRNY.

Taste of Transylvania, o experiență completă pentru iubitorii de gastronomie

​Taste of Transylvania își va deschide porțile în perioada 12-15 septembrie cu o experiență completă pentru gurmanzi, care se vor putea bucura de mai multe zone de activități: șura de evenimente Pro Economica, Joy Cooking by Petry - Bucuria în bucate și scena muzicală. La Bucuria în Bucate va exista și o bucătărie complet utilată, iar casnicele și bucătarii profesioniști vor găti simultan rețete tradiționale.

Programul Taste of Transylvania 2024 va include și experiențe pentru toată familia: proiecții la cinema, aventuri la casa de joacă Legendárium și jocuri populare pentru copii, alături de expoziția „Geofolk” a lui Dávid Botond. Nu în ultimul rând, moara pensiunii Skanzen va găzdui ateliere de făcut paste pentru toate vârstele.

Produsele locale din Transilvania, susținute de Fundația ProEconomica

"Scopul Fundatiei ProEconomica a fost de a oferi antreprenorilor din zona Transilvaniei mijloacele financiare necesare pentru investițiile lor. Primul pas a fost finanțarea micilor ferme, fabrici de producție sau facilități de creștere a animalelor, care să ofere o bază și un punct de plecare pentru viața economică din zonă. Al doilea pas a fost de a susține hotelurile și facilitățile turistice, transformându-le în puncte de desfacere pentru aceste mici unități de producție. Ultimul pas presupune finanțarea evenimentelor care promovează regiunea în toată complexitatea sa, atât din punct de vedere economic, cât și turistic.

Prin aceste evenimente, produsele locale din Transilvania, fie că este vorba de alimente tradiționale, meșteșuguri sau alte bunuri, nu doar că ajung pe piețele naționale, dar sunt promovate și pe plan internațional, oferindu-le antreprenorilor oportunitatea de a-și extinde activitatea și de a se conecta cu piețe noi. Nu dorim să oferim doar sprijin financiar punctual, ci și pârghii pentru o dezvoltare durabilă și reală a antreprenorilor din Transilvania" a declarat Kozma Mónika, director executiv al Fundației Pro Economica.

Foto: Erdély Bálint Előd, Ilyés Zalán, Józsa Levente

Programul complet Taste of Transylvania este disponibil aici.

Abonamentele pentru festivalul se pot cumpăra pe pagina https://www.bilete.ro/taste-of-transylvania/.
Galeria foto a festivalului din 2023: https://tasteoftransylvania.eu/taste-of-transylvania-2023-galeria/

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni