• PRO TV
  • Trupul perfect conservat al Sfintei Tereza este considerat un ”miracol de la Dumnezeu”. Ce au descoperit experții care a exhumat moaștele

Trupul perfect conservat al Sfintei Tereza este considerat un ”miracol de la Dumnezeu”. Ce au descoperit experții care a exhumat moaștele

Trupul perfect conservat al Sfintei Tereza este considerat un ”miracol de la Dumnezeu”. Ce au descoperit experții care a exhumat moaștele

O sfântă care a murit acum aproape 500 de ani este considerată un ”miracol de la Dumnezeu”.

Gallery

Sfanta Tereza de Avila, care a murit în 1582, a fost exhumată luna trecută, într-o biserică din Spania. Experții au rămas impresionați de starea în care au găsit trupul. Echipa de oameni de știință au comparat imaginile cu ea din 1914 și cele din zielele și au realizată că fața ei este încă ”vizibil clar” și că rămășițele sunt ”neatinse”, ceea ce înseamnă cu trupul nu a intrat în procesul natural de descompunere.

Sicriul de argint încrustat în marmură a fost desfăcut pentru a studia trupul Sfintei Tereza și pentru a înțelege problemele de sănătate pe care aceasta le-a avut în timpul vieții.

Sfânta Tereza de Avila este ocrotitoarea jucătorilor de șah, a producătorilor de dantelă, a oamenilor care și-au pierdut părinții, a celor care au nevoie de ajutor divin, a celor bolnavi.

Oficialii bisericii au postat vestea pe social media, acolo unde catolicii au comentat: ”Trupul ei este încă intact. Ăsta e miracol de la Dumnezeu”. Nu au apărut încă fotografii cu moaștele, dar biserica plănuiește să le publice la un moment dat.

”Nu are nicio culoare, pielea nu are nicio culoare pentru că este mumificată, dar se poate vedea clar fața”.

Sfânta Tereza a fost o călugăriță și a devenit prima femeie care a fost onorată ca doctor al bisericii, în 1970, o onoare care se acordă sfinților decedați pentru contribuția lor la doctrina bisericii.
Sfânta Tereza a fost canonizată - declarată sfântă - în martie 1622.

Foto: Getty, Orden Del Carmelo

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni