• PRO TV
  • Locuitorii din Tulcea și Constanța au fost anunțați prin RO-Alert că ar putea cădea diverse obiecte din cer, pe teritoriul României! Mesajul complet

Locuitorii din Tulcea și Constanța au fost anunțați prin RO-Alert că ar putea cădea diverse obiecte din cer, pe teritoriul României! Mesajul complet

Locuitorii din Tulcea și Constanța au fost anunțați prin RO-Alert că ar putea cădea diverse obiecte din cer, pe teritoriul României! Mesajul complet

Un mesaj RO-ALERT a fost transmis pentru locuitorii din județele Tulcea și Constanța, după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Rusiei asupra unor Ucrainei, la granița cu România.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, locuitorii județelor Tulcea și Constanța au fost avertizați printr-un mesaj RO-Alert că ar putea cădea diverse obiecte din cer, pe teritoriul României. Semnalul de alarmă a venit după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Rusiei asupra unor Ucrainei, la granița cu țara noastră.

”Facem menţiunea că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei din zona de graniţă a României cu Uncraina despre faptul ca sunt posibile atacuri ale federaţiei şi ruse asupra teritoriului ucrainean şi ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului naţional. Până la ora emiterii acestui comunicat nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgenţă 112 în disteleceratul ISU Tulcea”, a precizat ISU Tulcea. 

”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată, 90 de minute”, este mesajul RO-Alert primit cu puţin timp înainte de ora 3 de locuitorii din municipiul Constanţa.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a ținut să menționeze că astfel de mesaje sunt transmise doar în situații de urgență, când există un risc, oricât de mic, care ar putea afecta românii. 

„A da un mesaj noaptea pe un judeţ sau pe două judeţe întregi înseamă că a fost o motivare”, a spus Raed Arafat, potrivit News.

Foto: Știrile PRO TV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni