• PRO TV
  • Cum se sărbătorește Ziua Cinematografelor în România

Cum se sărbătorește Ziua Cinematografelor în România

Cum se sărbătorește Ziua Cinematografelor în România

Ziua Națională a Cinematografelor se sărbătorește anul acesta pe data de 14 septembrie. Cinefilii se bucură toată ziua de prețuri speciale pentru toate filmele și în toate formatele.

Ce este Ziua Cinematografelor în România?

Ziua Cinematografelor este o inițiativă la nivel de industrie a Asociația Operatorilor de Cinema și  care celebrează magia marelui ecran. Asociaţia a fost înfiinţată în 2021, cu scopul a de a sprijini tinerii cineaști și profesioniști din domeniu, de a promova valorile europene prin cinema, dar și de a forma noua generaţie de spectatori și include toți operatorii de cinema din România.

Jacob Borover, Președinte Asociației Operatorilor de Cinema, spune: „Ziua Cinematografelor  din România a crescut de la an la an și devine rapid un mare eveniment cultural, împărtășind bucuria și magia cinematografiei în întreaga țară. Am pregătit pentru această zi o selecție de filme pentru toate categoriile de public care împărtășesc dragostea pentru cinema. Anul  2024 a adus un public mai mare la cinema și suntem conviși că sala de cinema va atrage în fiecare an o comunitate din ce în ce mai numeroasă”.

Cum sărbătorește Ziua Cinematografelor în România?

Ca parte a Zilei Cinematografelor, toate biletele la operatorii de cinema CineGold, Cinema City, Cinemax, Cineplexx, InspireCinema, Cinema Palace și  Happy Cinema  vor avea prețuri speciale toată ziua pentru toate filmele. Este astfel un prilej pentru cei care nu au putut viziona cele mai recente blockbuster și filme de familie să se bucure de acestă zi care sărbătorește cinematograful.

Toate formatele vor avea un preț special?

Fiecare cinefil este liber să își aleagă formatul în care vizionează filmul. Fie alegi formatul IMAX care oferă o experiență dinamică de filmare, fie all inclusive VIP, experiența senzorială 4DX sau alegi formatul 2Dm 3D, ATMOS sau MX4D și te bucur de marele ecran și tehnologia de ultimă generație/revoluționară.

Ce filme sunt difuzate?

Sunt atât de multe de experimentat de Ziua Cinematografelor în România. Așadar, fie că doriți să vizionați un film pe care nu ați reușit să-l vedeți încă sau alegeți  să vizionați un film în alt format, peste 20 de filme și animații sunt  în programul acestei zile speciale.

Începând cu avanpremiera națională „Transformers On„e sau premiera comediei romanești „Ca Fetele”, vezi si trăieşti filmele la maximum, aşa cum si le-au imaginat creatorii lor: Alien: Romulus, Beetlejuice Beetlejuice, Borderlands, Deadpool&Wolverine, Kinds of Kindness, It All Ends with Us, Longlegs, Night of the Haunted, Speak No Evil, The Crow, inclusiv filmul-concert Usher. Rendezvouz in Paris.

Pentru familii oferta este extrem de atractivă, nu mai puțin de 8 animații și filme vor fi pe marele ecran: „DinDim, prietenul meu penguin”, „Arca lui Noe”, „Garfield”, „Harold și creionul fermecat”, „Leo, Marele Inventator”,  „Întors pe Dos 2”, „Sunt Un Mic Ticălos 4”, „Sirocco si regatul vânturilor”, „Ursii Boonie”, „10 Vieți Norocoase”.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni