• PRO TV
  • Criminalul de la Grădina Botanică din Craiova, declarații halucinante! Ce a putut spune tânărul care a ucis-o cu brutalitate pe Melis, la un an după tragedie

Criminalul de la Grădina Botanică din Craiova, declarații halucinante! Ce a putut spune tânărul care a ucis-o cu brutalitate pe Melis, la un an după tragedie

Criminalul de la Grădina Botanică din Craiova, declarații halucinante! Ce a putut spune tânărul care a ucis-o cu brutalitate pe Melis, la un an după tragedie

Tânărul care a înjunghiat mortal o fată de doar 14 ani în Grădina Botanică din Craiova, anul trecut, face declarații halucinante în fața judecătorilor! De ce ar fi comis, de fapt, oribila crimă

Melis este tânăra de doar 14 ani care și-a găsit sfârșitul în Grădina Botanică din Craiova, vara trecută, în timp ce se plimba alături de prietenul său. Cei doi au fost atacați de Mario Alexandru Fojică, în vârstă de 17 ani, elev la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”.

După ce a înjunghiat-o mortal pe Melis și l-a rănit grav pe băiatul alături de care se plimba, Mario Alexandru Fojică a fost trimis în judecată pentru omor calificat și tentativă de omor, în septembrie 2023.

Acum, la un an după tragedia care a șocat o țară întreagă, criminalul a spus în fața judecătorilor că și-a atacat victimele din plictiseală, el suferind de tulburări de personalitate. În sala de judecată s-a aflat și prietenul lui Melis, care a supraviețuit în urma atacului violent. Tânărul a spus, printre altele, că pedeapsa de 15 ani este prea mică pentru faptele pe care le-a comis Mario Alexandru Fojică.

„E imoral, adică 15 ani sunt deja puțini. Adică, să încerci să scazi de la 15 ani când viețile noastre au fost afectate atât de grav nu este normal. Eu am fost acolo, știu cum s-a simțit. Nu a fost un om care s-a plictist, asta e o porcărie, nici nu trebuie să zic asta, sau care a avut un impuls, nu! El a venit cu planul să omoare pe cineva, adică doar o minte foarte dereglată poate să vină cu un astfel de plan și nu poate să fie decât cu premeditare. Am fost vânați ca animalele și nu s-a oprit până nu a crezut că ne-a omorât pe amândoi”, a spus prietenul lui Melis.

Și tatăl fetei ucise, Flavius Lungu, a făcut o serie de mărturisiri după ce a fost prezent în sala de judecată. Bărbatul spune că l-a privit în ochi pe tânărul care i-a omorât fiica cu bestialitate.

Eu l-am privit de câteva ori în ochi. Aroganță, mai mult, și îngrijorare că va trebui să stea acolo, pentru că el și-a pus masca să nu fie găsit. Nicidecum nu este o părere de rău”, povestește Flavius Lungu, tatăl fetei ucise.

Mario Alexandru Fojică a încercat să își reducă pedeapsa și a cerut schimbarea încadrării juridice a faptelor din omor calificat în tentativă de omor, însă Curtea de Apel Craiova i-a respins cererea.

Foto: Știrile PROTV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni