• PRO TV
  • Caz extrem de rar în România! O femeie din Alba Iulia a născut, până la 40 de ani, nouă copii prin cezariană. Ce spun medicii

Caz extrem de rar în România! O femeie din Alba Iulia a născut, până la 40 de ani, nouă copii prin cezariană. Ce spun medicii

Caz extrem de rar în România! O femeie din Alba Iulia a născut, până la 40 de ani, nouă copii prin cezariană. Ce spun medicii

O femeie în vârstă de 40 de ani, din Alba Iulia, a adus pe lume nouă copii, toți prin cezariană. Medicii, care recomandă ca această procedură să fie făcută de cel mult trei ori, spun că nu au mai văzut astfel de cazuri

La începutul acestei săptămâni, o femeie de 40 de ani s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia pentru a aduce pe lume o fetiță, cel de-al nouălea copil al său. Medicilor nu le-a venit să creadă că aceasta se află la a noua cezariană, în condițiile în care specialiștii recomandă doar trei de-a lungul vieții.

„O femeie în vârstă de 40 de ani a născut nouă copii, toți prin cezariană, ultimele două intervenții chirurgicale fiind efectuate cu succes la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Al nouălea copil a fost adus pe lume luni, 2 septembrie, în urma unei operații efectuate de către o echipă de medici ginecologici, condusă de dr. Cristian Țibea, șeful secției de obstetrică-ginecologie din cadrul SJU Alba Iulia și sprijinită de medicul anestezist Liliana Stănescu”, se arată într-un comunicat, potrivit Știrilor PRO TV.

Ultimul copil pe care l-a născut este o fetiță de 3,3 kilograme, care se află într-o stare bună. Femeia se reface și urmează să fie externată în următoarele zile.

„Operația a decurs bine, în condiții normale, fără complicații, deși a durat mai mult decât în mod obișnuit, dat fiind contextul unei astfel de intervenții”, se mai arată în comunicatul menționat.

Ultimele două operații de cezariană pe care le-a avut femeia au fost efectuate la spitalul din Alba Iulia, iar celelalte șapte în Italia, acolo unde aceasta a fost stabilită mai mulți ani.

„Femeia a născut primii șapte copii în Italia, unde a trăit și de unde a revenit acasă. Sunt puține situații în care o femeie naște prin cezariană nouă copii, mai ales în România, întrucât la noi în țară medicii recomandă maximum trei astfel de intervenții chirurgicale, având în vedere riscurile operatorii și postoperatorii care pot apărea.

La 21 de ani, când a venit pe lume primul ei copil, situația medicală de atunci a impus acest lucru. Al doilea copil s-a născut într-un timp relativ scurt față de primul, fiind necesară din nou operație de cezariană, în contextul în care existau și alți factori medicali. Astfel, după aceste două intervenții chirurgicale, nașterile vaginale nu au mai fost posibile sau recomandate”, se mai arată în comunicat.

Foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni