• PRO TV
  • O celebră atletă a murit la 33 de ani, după ce iubitul ei i-a dat foc în fața celor doi copii: „Nu am văzut niciodată atâta cruzime”

O celebră atletă a murit la 33 de ani, după ce iubitul ei i-a dat foc în fața celor doi copii: „Nu am văzut niciodată atâta cruzime”

O celebră atletă a murit la 33 de ani, după ce iubitul ei i-a dat foc în fața celor doi copii: „Nu am văzut niciodată atâta cruzime”

Rebecca Cheptegei, maratonista ugandeză care a concurat la Jocurile Olimpice de la Paris de luna trecută, a murit la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei, în fața copiilor, a declarat joi șeful comitetului olimpic al țării.

Sportiva se întorcea de la biserică împreună cu cei doi copii ai săi atunci când a fost atacată de bărbat.

Rebecca Cheptegei a murit la patru zile după ce iubitul ei i-a dat foc

Tragedia a avut loc duminică, în Kenya, când prietenul sportivei a stropit-o cu benzină și i-a dat foc în fața copiilor săi.

Rebecca Cheptegei se afla în stare critică într-un spital din Kenya, după incidentul şocant, însă, din păcate, inima ei a cedat. Maratonista în vârstă de 33 de ani, care a participat recent la Jocurile Olimpice de la Paris, a suferit arsuri pe mai mult de 75% din corp, a declarat poliția.

Tragedia a avut loc duminică, în Kenya, când prietenul lui Cheptegei a stropit-o cu benzină și i-a dat foc în fața copiilor ei.

„Am aflat de decesul trist al atletei noastre olimpice Rebecca Cheptegei în urma unui atac violent al prietenului ei”, a declarat Donald Rukare, președintele Comitetului Olimpic din Uganda, într-o postare pe X.

„Fie ca sufletul ei să se odihnească în pace și condamnăm ferm violența împotriva femeilor. A fost un act laș și lipsit de sens care a dus la pierderea unei mari atlete. Moștenirea ei va rămâne însă vie”, a mai spus Rukare.

Sportiva locuia împreună cu sora ei și cu cei doi copii în casa pe care o construise în Endebess, orașul în care se antrena, la 25 de kilometri de granița cu Uganda, a declarat marți tatăl ei, Joseph Cheptegei.

Rebecca Cheptegei s-a clasat pe locul 44 la maraton la recentele Jocuri Olimpice de la Paris. De asemenea, ea a câștigat aurul la Campionatul Mondial de Alergare Montană și Trail Running din Chiang Mai, Thailanda, în 2022.

De la ce a pornit scandalul dintre maratonistă și iubitul ei

Se pare că sportiva și-ar fi cumpărat un teren în comitatul Trans Nzoia și și-a construit o casă, pentru a fi aproape de numeroasele centre de pregătire atletică din Kenya. Un administrator local a declarat că cei doi s-au certat pentru bucata de teren.

Dickson Ndiema Marangach,cel care i-a dat foc maratonistei, a suferit, de asemenea, arsuri grave, a declarat jurnaliștilor șeful poliției locale, Jeremiah ole Kosiom. „Cuplul a fost auzit certându-se în fața casei lor. În timpul altercației, iubitul a fost văzut turnând un lichid pe femeie înainte de a o arde”, a declarat Kosiom.

Sursă foto: Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni