• PRO TV
  • România, zguduită de două cutremure în opt ore! Orașele care au resimțit ambele seisme

România, zguduită de două cutremure în opt ore! Orașele care au resimțit ambele seisme

România, zguduită de două cutremure în opt ore! Orașele care au resimțit ambele seisme

În seara zilei de 04 septembrie 2024 și în dimineața zilei de 05 septembrie 2024, unele zone din România au resimțit două cutremure.

Primul seism a avut loc miercuri, la ora 19.33, iar cel de-al doilea joi, la ora 03.49. Astfel într-un interval de doar trei ore, mai multe orașe au resimțit mișcările pământului.

„În ziua de 04 septembrie 2024, la ora 19.33.25 (ora locală a României), s-a produs în Banat, Arad, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 5.0 km. Cutremul a avut o intensitate III şi s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 59km E de Arad, 67km V de Deva, 68km NE de Timișoara, 71km V de Hunedoara, 77km N de Reșița”, au anunțat cei de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Apoi, cel de-al doilea cutremur a avut o magnitudine mai mică.

„În ziua de 05 septembrie 2024, la ora 03.49.18 (ora locală a României), s-a produs în Oltenia, Gorj, un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.1, la adâncimea de 12.9 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 19km NV de Targu Jiu, 64km NE de Drobeta-Turnu Severin, 69km S de Hunedoara, 83km S de Deva, 93km E de Reșita”, se arată pe site-ul INFP.

După cum se poate observa în informațiile oferite de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Hunedoara, Deva și Reșița au fost aproape de ambele cutremure.

foto: infp.ro

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni