• PRO TV
  • Masacrul de la școala din SUA. Cine era românca aflată printre victimele împușcate de către un elev de 14 ani

Masacrul de la școala din SUA. Cine era românca aflată printre victimele împușcate de către un elev de 14 ani

Masacrul de la școala din SUA. Cine era românca aflată printre victimele împușcate de către un elev de 14 ani

Patru persoane, doi elevi și doi profesori, au fost împușcați la un liceu din Georgia, miercuri dimineață. Atacatorul este un elev de 14 ani al școlii, care a fost prins. Printre victime se numără și o persoană de origine română.

Elevul Colt Gray, de la liceul Apalachee din statul american Georgia, a deschis focul asupra colegilor și profesorilor săi, scrie presa de peste Ocean. Colt intrase într-o clasă vecină, după ce a părăsit propria clasă la sfârșitul unei ore de algebră. El a împușcat doi profesori de matematică și doi elevi de la liceu, cu o armă semi-automată tip AR-15, notează USA Today.

Printre vinctime se numără o româncă. O membră a comunității românești din Georgia (Ruxandra Tocitu) a scris despre ea pe pagina de socializare. Christina Irimie, în vârstă de 53 de ani, este cea de-a patra victimă a lui Gray. Ea era profesoară de matematică. Comunitatea de la Apalachee High School a descris-o drept "o persoană răbdătoare și grijulie cu elevii". 

Cristina Irimie era din Sibiu, unde a fost, de asemenea, profesoară și membră a Ansamblului Dumbrava Sibiului. În 1996 a ajuns în Statele Unite cu ansamblul de dansuri populare și a rămas acolo. S-a căsătorit cu un bărbat originar tot din Sibiu, scrie presa locală.  

În conferința de presă, susținută de oficialii americani, a fost menționat numele româncei. Celelalte victime sunt Richard Aspinwall, 39 de ani, și el profesor de matematică, Mason Schermerhorn, de 14 ani, și Christian Angulo, de asemenea, de 14 ani. Suspectul care a deschis focul la liceul Apalachee din Georgia este un elev de 14 ani și va fi acuzat ca adult de crimă, au spus oficialii.

Gallery

​Potrivit ultimelor informații apărute în publicațiile americane, FBI a alertat autoritățile locale încă de anul trecut cu privire la băiatul de 14 ani care a fost arestat. În mai 2023, Colt Gray a negat în faţa Poliţiei că se afla în spatele unor postări pe internet care conţineau imagini cu arme, avertizând despre un atac armat la şcoală.

Sursă foto: Facebook 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni