• PRO TV
  • Ce s-a întâmplat cu Mary Austin, femeia care a moștenit jumătate din averea lui Freddie Mercury și singura persoană care știe unde se află cenușa legendarului artist

Ce s-a întâmplat cu Mary Austin, femeia care a moștenit jumătate din averea lui Freddie Mercury și singura persoană care știe unde se află cenușa legendarului artist

Ce s-a întâmplat cu Mary Austin, femeia care a moștenit jumătate din averea lui Freddie Mercury și singura persoană care știe unde se află cenușa legendarului artist

O singură persoană din lume știe ce s-a întâmplat cu cenușa lui Freddie Mercury și a jurat să ducă acest secret cu ea în mormânt. Este vorba despre Mary Austin, cea pe care legendarul solist al trupei Queen a numit-o „soţia mea” şi „dragostea vieţii mele” chiar și după ce au încetat să mai formeze un cuplu. Dacă ar fi trăit, Freddie Mercury ar fi împlinit 78 de ani în 5 septembrie.

Mulți spun că piesa „Love of my life” nu ar fi existat dacă Freddie Mercury nu ar fi cunoscut-o pe Mary Austin în urmă cu 55 de ani.

Cum s-au cunoscut Freddie Mercury și Mary Austin

Freddie Mercury a cunoscut-o pe Mary în 1969, când avea 24 de ani, la cinci ani după ce se mutase în Anglia și cu un an înainte de a se alătura trupei Queen.

Gallery

​Mary Austin provenea dintr-o familie din clasa muncitoare din Fulham, vestul Londrei - tatăl ei lucra într-o fabrică, iar mama ei ei cameristă - și obținuse un loc de muncă în prestigiosul magazin de modă Biba din Kensington, în 1969, când avea 19 ani. Ambii ei părinți erau surzi și comunicau prin limbajul semnelor. 

Freddie Mercury tocmai terminase studiile la „Ealing Art College”, când a vizitat magazinul de modă și a cunoscut-o pe Mary. Au început să se întâlnească în aceeași gașcă înainte ca Freddie să-și facă curaj să o invite în oraș.

„Am crezut că a fost doar o ieșire în oraș cu cineva din gașca de prieteni. Nu m-am gândit niciodată că era ceva mai mult de atât. (…) A fost foarte deschis, foarte cald și amuzant și ne-am potrivit”, a povestit Mary despre prima lor întâlnire.

La scurt timp cei doi s-au mutat într-un mic apartament lângă piața Kensington, unde Freddie avea o tarabă cu haine împreună cu Roger Taylor, bateristul trupei Queen.

„Mary a fost incredibil de importantă. Nu uitați, ea a avut grijă de el în primii ani când el nu câștiga niciun ban, iar Mary lucra. Așa că ea a plătit chiria, ea a plătit pentru tot la început, atunci când locuiau împreună”, a povestit Peter Freestone, asistentul personal al lui Freddie, într-un interviu.

Cei doi nu au ajuns niciodată la altar

În 1973, artistul a cerut-o pe Mary în căsătorie, dar cei doi nu au ajuns niciodată la altar.

Cu toate acestea, Freddie nu a putut ignora atracția sa pentru bărbați și a început să aibă aventuri. Artistul i-ar fi spus că este bisexual în 1976. Mary a povestit mai târziu: „Nu voi uita niciodată acel moment. Îmi amintesc că i-am spus: „Nu, Freddie, nu cred că ești bisexual. Cred că ești gay'”.

​Cei doi s-au despărțit atunci, însă au rămas apropiați până în ultimele zile ale solistului.  Mary s-a mutat într-un apartament din apropierea casei lui Freddie, iar acesta a început să organizeze celebrele petreceri și să se întâlnească cu bărbați.

Freddie Mercury: „Toți iubiții mei m-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe Mary...”

„Toți iubiții mei m-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe Mary, dar este pur și simplu imposibil. Singurul prieten pe care îl am este Mary și nu vreau pe nimeni altcineva. Pentru mine, ea a fost soția mea de drept comun. Pentru mine, a fost o căsătorie. Noi credem unul în celălalt. Asta e suficient pentru mine. Nu m-aș putea îndrăgosti de un bărbat așa cum m-am îndrăgostit de Mary”, a declarat Freddie Mercury într-un interviu.

Iar relația lor a fost cu adevărat specială. Mary i-a fost alături și după diagnosticul crunt primit de Freddie. (Vezi cum arată în prezent fosta logodnică a lui regretatului artist în GALERIA FOTO de mai sus)

A fost diagnosticat cu SIDA în primăvara anului 1987

Freddie Mercury a fost diagnosticat cu SIDA în primăvara anului 1987. Apariţia sa alături de colegi în ultimul videoclip „These Are the Days of Our Lives” arată suferinţa prin care trecea Freddie.

Chiar dacă se știa că este grav bolnav, Freddie a făcut public diagnosticul primit cu o zi înainte să moară. După o lungă suferință, solistul trupei Queen s-a stins din viață în 24 noiembrie 1991. (Vezi imagini de colecție în GALERIA FOTO de mai sus)

CITEȘTE ȘI:

Mary Austin a primit jumătate din averea artistului, dar și vila în care acesta a locuit până la moarte

Înainte să moară, Freddie a semnat un testament în septembrie 1991, prin care jumătate din uriașa sa avere îi revenea lui Mary, iar restul părinților și surorii sale, Kashmira Cooke. În plus, artistul i-a lăsat şi vila din Londra, estimată la mai mult de 22 de milioane de euro. „Ai fi fost soția mea și oricum ar fi fost a ta”, i-ar fi scris Freddie în testament.

Majoritatea prietenilor săi, inclusiv iubitul de la acea vreme (Jim Hutton), au primit 500.000 de lire sterline fiecare sau o casă.

Mary a fost la căpătâiul lui Freddie, ținându-l de mână când acesta a murit la vârsta de 45 de ani.

Ulterior, ea i-a îndeplinit dorința de a-i împrăștia în secret cenușa. Deși au existat diverse zvonuri cu privire la locul unde a dus cenușa, cum ar fi cimitirul Kensal Green sau cireșul din grădina lui, Mary a jurat că nu va dezvălui niciodată unde se află.

Unde se află Mary Austin în prezent

Anul acesta în martie, Mary Austin a împlinit 73 de ani. De la moartea lui Freddie Mercury, Mary s-a mutat în conacul englezesc de la Garden Lodge pe care artistul i l-a lăsat moștenire, locul în care fanii îi aduc omagii și-n ziua de azi.

Duce o viață extrem de discretă și rareori a oferit interviuri despre viața ei alături de legendarul artist.

Mary Austin are doi băieți, Jamie și Richard, cu pictorul Piers Cameron. Primul băiat al lui Mary este botezat chiar de regretatul Freddie Mercury.

Marea iubirea a lui Freddie Mercury a ales să nu se căsătorească cu tatăl celor doi copii ai ei, iar în 1993 s-au despărțit. S-a căsătorit cu Nick Holford în 1998, iar după patru ani a divorțat.

„Mi-am pierdut familia, cu adevărat, când Freddie a murit. El era totul pentru mine, în afară de fiii mei. Nu semăna cu nimeni pe care l-am mai întâlnit până atunci”, a explicat Mary într-un interviu rar.

În aprilie 2023, Mary a făcut un anunț fără precedent. Ea a anunțat atunci că va scoate la licitație mai multe „comori” care i-au aparținut solistului trupei Queen.

Aproape 1.500 de obiecte de suflet ale starului, printre care uimitoarele costume de scenă, versurile scrise de mână, picturile şi obiectele adunate în călătoriile sale au fost expuse la Londra, New York, Los Angeles şi Hong Kong, înainte de a fi vândute la licitaţie,

„Freddie a fost un colecţionar incredibil şi inteligent, care ne-a arătat că există frumuseţe, distracţie şi conversaţie în orice”, a declarat Mary Austin.

Mary Austin a spus într-un interviu pentru BBC că cel mai greu îi este să se despartă de versuri, deoarece reprezintă „pentru mine, cea mai frumoasă latură” a artistului. „Puteți privi procesul creației”, a adăugat ea. Fosta logodnica a lui Freddie a păstrat doar câteva fotografii cu artistul și cadourile pe care le-a primit de la acesta.

​În cadrul licitațiilor, pianul folosit de Freddie pentru a compune unele dintre cele mai emblematice hituri ale grupului Queen a fost vândut cu suma de 1,7 milioane de lire sterline.

Anul trecut, la un eveniment organizat de casa de licitații Sotheby’s, cea care s-a ocupat de vânzarea bunurilor lui Freddie Mercury, a participat și Mary Austin. (Vezi cum arată în prezent fosta logodnică a lui regretatului artist în GALERIA FOTO de mai sus)

Fotografii: Getty Images/ Profimedia Images

CITEȘTE ȘI:

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni