• PRO TV
  • Țara în care președintele a hotărât ca Crăciunul să se sărbătorească pe 1 octombrie! Motivul este stupefiant

Țara în care președintele a hotărât ca Crăciunul să se sărbătorească pe 1 octombrie! Motivul este stupefiant

Țara în care președintele a hotărât ca Crăciunul să se sărbătorească pe 1 octombrie! Motivul este stupefiant

Președintele Venezuelei Nicolas Maduro a declarat la TV că schimbă data Crăciunului în calendar pentru că el simte deja spiritul sărbătorilor.

”Este septembrie și deja miroase a Crăciun. Tocmai de aceea, ca un omagiu pentru voi, pentru a vă mulțumi, o să decretez sărbătorirea în avans a Crăciunului pe 1 octombrie”.
”Pentru toată lumea, Crăciunul a venit, cu pace, fericire și securitate”.

Nu este prima oară când dictatorul schimbă datele din calendar. În 2020, vacanța de Crăciun a început pe 15 octombrie, iar în 2021 - pe 4 octombrie, pe fondul unei crize economice care a afectat întreaga țară.

Uniunea Europeană a anunțat deja că nu-l va recunoaște pe Maduro drept președinte dacă guvernul lui nu aduce dovezi conform cărora acesta a câștigat alegerile. Între timp, Statele Unite cred că există un munte de dovezi care-l indică pe oponentul lui Maduro, Gonzalez, drept câștigător de drept.
De la alegeri, conform ONU, guvernul lui Maduro, a arestat 2400 de persoane.

Cine este Maduro, președintele care a schimbat data Crăciunului

Maduro, președintele Venezuelei, admirator al lui Vladimir Putin, domnește de mai bine de 10 ani și este considerat vinovat pentru instabilitatea politică și declinul economic puternic al țării. La 61 de ani, acesta este un fost șofer de autobuz care a devenit președinte și s-a agățat de putere printr-o serie de alegeri compromise și încercări de asasinat.
ONU apreciază că regimul său opresiv și brutal, impus de armată, a forțat un sfert din populația țării să fugă și a provocat 20.000 de omoruri.
Chiar dacă țara lui suferă din cauza sărăciei, Maduro trăiește o viață de luc și are o avere apreciată la 220 milioane de lire sterline. În 2018, acesta a stârnit indignare după ce s-a răsfățat la un banchet găzduit de celebrul Salt Bae în Istanbul. În timp ce venezuelenii abia își permit să cumpere carne proaspătă, președintele s-a îndopat cu fripturi învelite în foiță de aur.

Foto: Profimedia, Getty

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni