• PRO TV
  • Cazul Wade Wilson. Cine este criminalul feroce al cărui proces s-a viralizat pe TikTok și a fost condamnat de două ori la moarte

Cazul Wade Wilson. Cine este criminalul feroce al cărui proces s-a viralizat pe TikTok și a fost condamnat de două ori la moarte

Cazul Wade Wilson. Cine este criminalul feroce al cărui proces s-a viralizat pe TikTok și a fost condamnat de două ori la moarte

Wade Wilson, cunoscut sub numele de „Deadpool Killer”, a fost condamnat la moarte la sfârșitul lunii august pentru uciderea brutală a două femei din Florida. Ucigașul cu fața tatuată, al cărui proces s-a viralizat pe TikTok, a ascultat impasibil sentința judecătorului și n-a arătat nicio urmă de regret pentru faptele comise.

Dovezile arată că crimele au fost odioase și atroce și că a doua crimă a fost rece, calculată și premeditată”, a declarat judecătorul Nicholas Thompson în sala de judecată, potrivit New York Post.

Wade Wilson a fost găsit vinovat în 12 iunie de uciderea lui Kristine Melton, în vârstă de 35 de ani, și Diane Ruiz, în vârstă de 43 de ani. Treisprezece zile mai târziu, în 25 iunie, juriul a luat în calcul pedeapsa cu moartea. La sfârșitul lunii august, Wilson și-a primit sentința, iar judecătorul a fost de acord cu recomandarea juriului și a impus pedeapsa cu moartea în ambele cazuri.

Gallery

​Wilson este în prezent închis în penitenciarul din Lee County, dar va fi transferat în Florida, în pavilionul condamnaților la moarte. Avocatul lui Wilson, Lee Hollander, a declarat pentru Newsweek că nimeni din afara închisorii nu va ști când va avea loc transferul din „motive de securitate”.

A încercat să evadeze din închisoare

Momentan, acesta își așteaptă sentința și pentru tentativa de evadare din închisoare.

În 30 septembrie 2020, Wilson și colegul său de celulă, Joseph Katz, ar fi încercat să evadeze. Gardienii au percheziționat celula și au constatat că rama metalică a ferestrei fusese îndepărtată și că existau mai multe fisuri în sticla groasă de securitate. De asemenea, fusese îndepărtat un taburet de metal care fusese anterior fixat cu șuruburi de podeaua de beton.

Crimele lui Wade Wilson

Kristine Melton și Diana Ruiz și-au găsit sfârșitul în 2019, într-o noapte de octombrie.

Wade Wilson s-a întâlnit cu Kristine Melton (35 de ani) și cu prietena ei Stephanie Sailors pe 7 octombrie 2019, la Buddah LIVE, un bar din Fort Myers.

După închiderea barului, Wilson și cele două femei au mers la locuința lui Jayson Shepard, unde au rămas timp de câteva ore înainte de a pleca dimineața.

Wilson, Melton și Sailors au mers apoi la locuința lui Melton din Cape Coral. După ce Sailors a plecat, Wilson a strangulat-o pe Melton în timp ce dormea în patul ei și i-a furat mașina.

La scurt timp după aceea, Wilson a văzut-o pe Diane Ruiz (43 de ani) mergând pe o stradă din Cape Coral, i-a cerut indicații către o școală din apropiere și a ademenit-o în mașină.

Când Ruiz a încercat să iasă din mașină, Wilson a atacat-o și a strangulat-o înainte de a o împinge afară. Criminalul a trecut apoi de mai multe ori cu mașina peste ea, până când victima „arăta ca niște spaghete”, potrivit mărturiilor tulburătoare din proces. De asemenea, Wilson a fost găsit vinovat de furt calificat, spargere de locuință, violență și furt minor.

„A ucis de dragul de a ucide”, a declarat în fața instanței procurorul adjunct Andreas Gardiner. „Strangularea este întruchiparea vieții alunecând printre mâinile cuiva”, a adăugat acesta.

Cum a fost prins Wade Wilson

După crime, Wilson l-a sunat de mai multe ori pe tatăl său biologic, Steven Testasecca, și i-a povestit detaliile oribile ale crimelor sale. După ce inițial a respins apelurile și a crezut că mărturisirile lui Wilson sunt doar invenții, Testasecca și-a pus telefonul pe speaker, iar mama biologică a lui Wilson a ascultat și a transmis informațiile poliției.

Testasecca i-a cerut lui Wilson locația și i-a spus că va trimite un taxi după el. În schimb, locația sa a fost furnizată poliției care l-a arestat pe Wilson la 8 octombrie 2019.

Procesul său s-a viralizat pe TikTok

Părinții săi adoptivi au fost prezenți la proces și au pledat pentru clemență, rugând instanța și juriul să nu le condamne fiul la moarte. Și nu sunt singurii care au cerut clemență pentru cel care a luat două vieți.

În ultimele luni, mai multe filmulețe cu criminalul care și-a tatuat inclusiv o svastică pe față s-au viralizat pe TikTok, adunând milioane de vizualizări. Deși multora le provoacă fiori pe șira spinării, au fost destui internauți care au încercat să-i găsească scuze celui care poartă numele personajului interpretat de Ryan Reynolds în franciza „Deadpool”.

@lasc.sarah #wadewilson #court #courtroom #crime #prison #prisoner #fyp #foryou #lawyer #murder ♬ original sound - LASC.sarah

Mai mult, în timpul celor cinci ani de închisoare, Wilson a primit mii de fotografii „deocheate” de la femei și scrisori de dragoste. Această tendință bizară nu este neobișnuită potrivit New York Post, care amintește că mai mulți criminalii în serie precum Ted Bundy, Jeffrey Dahmer sau Richard Ramirez au primit astfel de „atenții” în timp ce erau în închisoare.

CITEȘTE ȘI:

​În cazul lui Wilson, judecătorul a primit mai multe scrisori în care i se cerea să treacă peste fața tatuată a lui Wilson, deoarece, așa cum credeau mulți, acesta era o persoană diferită în timp ce lua medicamente.

Avocații lui Wilson au susținut că acesta a suferit leziuni cerebrale din cauza dependenței de droguri și că a avut probleme de abandon din cauza faptului că a fost dat spre adopție de către părinții săi biologici.

Cum a votat juriul în timpul procesului

La 25 iunie 2024, juriul din procesul lui Wilson a recomandat ca acesta să primească pedeapsa cu moartea pentru fiecare dintre crime. În timpul fazei penale a procesului, jurații au avut opțiunea de a recomanda închisoarea pe viață fără eliberare condiționată sau moartea.

Juriile din Florida erau obligate să voteze în unanimitate pentru recomandarea unei condamnări la moarte până în aprilie 2023, când guvernatorul Ron DeSantis a redus pragul prin promulgarea unui proiect de lege care permite juraților să recomande condamnarea la moarte cu doar 8 voturi.

După luarea în considerare a circumstanțelor agravante și atenuante, juriul a votat pentru moarte astfel 9-3 în cazul uciderii lui Melton și 10-2 în cazul uciderii lui Ruiz. Judecătorul Thompson a impus condamnarea la moarte pentru fiecare dintre crime.

Avocații săi au făcut apel la sentință, ceea ce ar putea prelungi procesul început în urmă cu cinci ani.

Verișoara lui Kristine Melton, prima victimă a lui Wilson, a declarat că au fost cinci ani de agonie. Tatăl Dianei Ruiz, Felix Ruiz, a declarat că ar fi vrea să fie prezent la execuția lui Wilson: „Nu am apucat să-i spun că o iubesc. Mi-e dor de ea”.

Wilson este primul criminal condamnat din Florida care va primi pedeapsa cu moartea după schimbarea controversată a legii de către guvernatorul Ron DeSantis în aprilie 2023.

Cum își așteaptă condamnații la moarte sentința

Deținuții condamnați la moarte de sex masculin sunt cazați la Union Correctional Institution din Raiford, în timp ce femeile condamnate la moarte sunt cazate la Lowell Annex din Lowell.

În Florida, orice persoană condamnată la moarte poate alege între injecția letală sau electrocutare.

Celulele condamnaților la moarte măsoară 2,5 metri pe 2,5 metri, cu o înălțime de 2,5 metri.

Deținuții condamnați la moarte servesc trei mese pe zi. Acestea sunt pregătite de personalul închisorii și livrate la celule în cărucioare izolate.

CITEȘTE ȘI:

Înainte de execuție, deținuții pot solicita o ultimă masă cu un buget maxim de 40 de dolari. Deținuții condamnați la moarte pot avea vizitatori, dar aceștia trebuie să fie aprobați în prealabil.

Deținuții primesc corespondența zilnic, cu excepția sărbătorilor și a weekendurilor. Li se permit gustări, radiouri și televizoare în celulele lor, dar nu au televiziune prin cablu sau aer condiționat. Aceștia sunt încătușați ori de câte ori se află în afara celulelor, cu excepția timpului petrecut în celulă, în curte sau la duș, cel din urmă fiind permis o dată la două zile, scrie Newsweek. Deținuții rămân în celulele lor, cu excepția vizitelor medicale, a exercițiilor fizice, a vizitelor sociale sau juridice și a interviurilor cu presa.

Care sunt metodele de execuție în Florida

În 1923, legislatura a adoptat o lege care înlocuia spânzurarea cu scaunul electric.

Actualul scaun electric cu trei picioare din Florida, poreclit „Old Sparky”, a fost construit din stejar de personalul Departamentului de Corecție din Florida și instalat la închisoarea de stat Florida în 1999.

Legislația adoptată în 2000 permite injecția letală ca alternativă la scaunul electric. Persoana condamnată la moarte are o singură posibilitate de a alege electrocutarea. Alegerea trebuie făcută în scris și transmisă directorului închisorii.

Fotografii: capturi Youtube/ capturi Tiktok/ Cape Coral Police Department

CITEȘTE ȘI:

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni