• PRO TV
  • Doliu în România! A murit un celebru om de televiziune

Doliu în România! A murit un celebru om de televiziune

Doliu în România! A murit un celebru om de televiziune

Dan Necșulea, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați regizori din România, a murit la vârsta de 82 de ani.

Dan Necșulea a murit luni, 2 septembrie 2024, la vârsta de 82 de ani! Regizorul care a lucrat zeci de ani pentru TVR a lăsat în urmă o mulțime de oameni îndurerați, care în acest moment se pregătesc de înmormântare.

Anunțul decesului a fost făcut public de Manuela Cernat, o cunoscuta scenaristă din România:

„A plecat spre cer regizorul DAN NECSULEA, unul dintre cei mai talentați și apreciați teleaști ai României pre și post decembriste. Personalitate proteică, lasă în urmă excepționale filme de lung metraj și piese de teatru în studio. Ctitor pasionat, a întemeiat Studioul de Film al TVR sub egida căruia cineaști de marcă au semnat producții memorabile, de la Mircea Veroiu la Dan Pița și Nicolae Mărgineanu.

Spirit generos într-o lume a concurenței feroce și neloaiale, a înființat Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România care vreme de aproape un sfert de secol a organizat pentru breasla teleaștilor prestigiosul concurs al Premiilor Naționale de Televiziune.

Realizator sau producător de documentare și seriale premiate în țară și în străinătate, a fost fără îndoială unul dintre cei mai străluciți reprezentanți ai televiziunii publice. Acum, când nu mai este printre noi, privind în urmă, putem afirma că Dan Necșulea nu a avut egal în generația lui de creatori si manageri de televiziune. Dumnezeu să îl odihnească în Lumina Lui. Condoleanțe și întreaga mea compasiune minunatei sale soții și parteneră de proiecte, doamna Lucia Hossu Longin, precum și întregii familii”, a transmis Manuela Cernat.

Dan Necșulea deține în arhiva de aur a Televiziunii Române peste 100 de filme, seriale și documentare semnate de el. A scris istorie în teatrul și-n filmul de televiziune, fiind și fostul președinte Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România.

Foto: Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni